sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Juusto-rahkatorttu

Raikas sitruunalla,kirsikoilla ja rusinoilla maustettu juustotorttu.
Meillä alkoi kevät.
Kahvit ja tortut mukaan ja terassille nauttimaan ihanasta auringosta ja pienestä lämmöstäkin.
Kohta on taas se aika vuodesta, ettei sisällä viitsi juurikaan leipoa ja aurinko pakottaa ulos.


 Murotaikina:


  • 100 g voita
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

  1. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon ja vispaa vaahdoksi.
  2. Sekoita kananmuna joukkoon.
  3. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja sekoita voivaahdon joukkoon.
  4. Kauli tai painele sormin taikina torttuvuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Valmista täyte.

Tuorejuusto-rahkatäyte:

  • 300 g rahkaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa 
  • 2 dl kermaa  (vaahtona)
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunankuoret raastettuna
  • ripaus suolaa
  • 1 ½ dl rusinoita
  • 1 prk säilöttyjä kirsikoita (punaisia)
  • 1-2 rkl paahdettuja pistaaseja tai manteleita rouhittuna

  1. Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään ja lisää joukkoon kananmunat. Sekoita hyvin.
  3. Mittaa kaikki muut aineet joukkoon paitsi kerma.
  4. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita hellästi käännelllen täytteen joukkoon.
  5. Kaada täyte torttupohjanpäälle ja paista uunissa keskitasolle  200-asteessa noin tunti.
  6. Jos tuntuu että pinta alkaa tummumaan liian aikaisin,peitä pinta leivinpaperilla.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.