Tämä meikäläisen versio appelsiini-suklaakakusta ei ole mikään hieno taideteos, mutta maistuva onneksi kuitenkin.
Kakkupohja tehtiin tavalliseen kakkuvuokaan, joka oli halkaisijaltaan 20 cm. Runsaalla kostuttamisella kakusta tulee hyvin mehevä. Kostutus oli maidolla ja vaniljalla.
Täytteeseen valmistin yhdeksi osioksi appelsiini curdin, josta tuli todella kiva säväys muuten niin suklaiseen pohjaan.
Rakentelusta:
- Leikkasin kakun kolmeen osaan.
- Kostutin reilulla määrällä vaniljamaitoa.
- Aloitin täytteiden levittämisen appelsiinitahnalla ja seuraavaksi laitoin suklaavaahtoa. Uusi kerros kakkua ja taas kostutus,appelsiinitahna ja suklaavaahto.
- Kansi päälle ja jälleen hyvä kostutus.
- Lopuksi levitin appelsiinituorejuustokuorrutuksen pinnalle, tein suklaakastikkeesta ohuita raitoja pintaan ja pikkulusikalla pyöritellen kuvioin pinnan pyörteiksi.
Suklainen kakkupohja
Suklaatäyte:
Kakkupohja tehtiin tavalliseen kakkuvuokaan, joka oli halkaisijaltaan 20 cm. Runsaalla kostuttamisella kakusta tulee hyvin mehevä. Kostutus oli maidolla ja vaniljalla.
Täytteeseen valmistin yhdeksi osioksi appelsiini curdin, josta tuli todella kiva säväys muuten niin suklaiseen pohjaan.
Rakentelusta:
- Leikkasin kakun kolmeen osaan.
- Kostutin reilulla määrällä vaniljamaitoa.
- Aloitin täytteiden levittämisen appelsiinitahnalla ja seuraavaksi laitoin suklaavaahtoa. Uusi kerros kakkua ja taas kostutus,appelsiinitahna ja suklaavaahto.
- Kansi päälle ja jälleen hyvä kostutus.
- Lopuksi levitin appelsiinituorejuustokuorrutuksen pinnalle, tein suklaakastikkeesta ohuita raitoja pintaan ja pikkulusikalla pyöritellen kuvioin pinnan pyörteiksi.
Suklainen kakkupohja
- 6 kananmunaa
- 3 dl hienoa sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 dl kaakaota
- 1 -2 tl leivinjauhetta
- Yhdistä kaikki kuivat-aineet keskenään.
- Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita jauhot hellästi munavaahtoon ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175-asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla,jos taikinaa ei tartu tikkuun keskelle pistettäessä, on kakku kypsä.
Appelsiinikuorrute:
- 1 prk appelsiinirahkaa
- 1 prk vaniljatuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl hienoa sokeria
- Vispaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita eri kulhossa keskenään rahka,tuorejuusto ja sokeri.
- Yhdistä tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita hellästi tasaiseksi.
Appelsiinitahna: (curd)
- 1 appelsiinin kuori raastettuna
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
- 1 dl tomusokeria
- 3 kananmunaa
- 1 tl maizenaa
- 75 g voita
- Mittaa pieneen kattilaan appelsiinin mehu ja kuori,sitruunamehu,sokeri ja tomusokeri sekä kananmunat ja maizena.
- Vatkaa ainekset sekaisin ja kypsennä seosta keskilämmöllä kunnes kastike muuttuu sakeaksi ja vaaleaksi.
-Ota kattila liedeltä jäähtymään kylmään vesihauteeseen ja lisää voi joukkoon pieninä kuutioina koko ajan sekoittaen, kunnes tahna on tasaista.
- Siirrä jääkaappiin odottamaan käyttöä.
Suklaatäyte:
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl suklaakastiketta
- 1 tl vaniljasokeria
- Vispaa kerma vaahdoksi.
- Lisää vaniljasokeri ja suklaakastike.
Jos haluat valmistaa suklaakastikkeet itse :
- 2 dl kaakaota
- 2 dl sokeria
- 2-3 dl vettä
- Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita.
- Keitä kastiketta hiljaisella lämmöllä kunnes se huomattavasti sakenee ja siirrä jäähtymään. Kastike yleensä sakenee vielä hieman jäähtyessään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti