lauantai 19. maaliskuuta 2016

Ja niin mää mämmiä jalostelin...

Puolesta ja vastaan, tykkään tai en, mutta hieman jalostettuna meilläkin  meni muillekin kuin vain meikäläiselle, joka rakastaa mämmiä kermalla ja sokerilla.
Monesti ihan yksinkertaiset asiat ja reseptit on niitä parhaimpia. Ei turhia kotkotuksia tai kamalaa ähräämistä.

Herkkuja mämmistä.

Ainekset olivat simppelit. Pääsiäiseen sopivilla lisäkkeillä, sitruunalla ja sitruunatuorejuustolla ja keksimuruilla rakentelin tämän jälkkärin.  Valmistaminenkaan ei vienyt aikaa, mutta lopputulos oli ihan kiva.
Annoksia saadaan noin 4 kpl annosmaljoista riippuen.

Pääsiäisherkku.

 Mämmi-sitruunatuorejuustoherkku:


  • noin 9 kaurakeksiä murskattuna 
  • 1 prk sitruunatuorejuustoa (valio)
  • 4 dl kuohukermaa
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 400 g mämmiä
  1. Murskaa kaurakeksit hienoksi murskeeksi.
  2. Raasta sitruunasta kuori.
  3. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon lopussa vaniljasokeri ja sokeri.
  4. Yhdistä kermavaahtoon tuorejuusto ja sitruunankuori.
  5. Notkista mämmiä hieman,jotta sitä olisi helpompi käsitellä ja annostella maljoihin.
  6. Siirsin mämmin ja tuorejuustomassan omiin pursotinpusseihin annostelun helpottamiseksi. Pikkulusikallakin annostelu onnistuu hyvin ellei ole pursotinpusseja.
  7. Laitoin annosmaljoihin kerroksittain rahkaa, mämmiä ja kaurakeksi muruja vuorotellen.
  8. Koristelin pinnan vielä keksi muruilla ja mintulla. Jätin mämmin viimeiseksi kerrokseksi ja silloin kannattaa sirotella hieman tomusokeria päälle makeutta tuomaan.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.