torstai 24. maaliskuuta 2016

Ennen pääsiäisherkkuja jotain ihan muuta.

Aina olen kahvista pitänyt muodossa kuin muodossa, nyt vaihteeksi tein mokkatortun.
Kuorrute oli kyllä näppärä valmistaa ja helppo pursottaa. Prismasta sai vielä ostettua irtomakeisina kahvi-suklaakarkkeja koristeeksi.



Tarvikkeet yhteen torttuun:


Kääretorttu:

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita keskenään perunajauhot,leivinjauhe ja kaakao.
  3. Lisää jauhot munavaahtoon hellästi sekoittaen.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Paista uunin keskiosassa 225-asteessa noin 5-6 minuuttia.
  6. Kumoa paiston jälkeen toiselle leivinpaperille, jolle on siroteltu hienoa sokeria ja jäähdytä.


Täytteeksi:

  • 5-6 rkl vadelma- tai mustaherukkahilloa
  • 4 dl kuohukermaa vatkattuna vaahdoksi

Mokkakuorrute pinnalle:

  • 250 g voita
  • 160 g tomusokeria
  • 2 rkl pikakahvijauhetta
  • 1-2 rkl vettä

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sulata pikakahvijauhe  kuumaan veteen ja vatkaa voivaahdon sekaan.
  3. Jos haluat vahvemman kahvinmaun,kannattaa lisätä hieman pikakahvijauhetta.
  4. Ja ei kun kokoamaan torttua. Levitä ensin hillo kääretorttupohjalle. Sitten kermavaahto.
  5. Kääri rullalle käyttäen apuna alla olevaa leivinpaperia.
  6. Levitä tai pursota mokkakreemi kääretortun pinnalle ja koristele.
                                      - Ja ei kun kahvin keittoon ja herkuttelemaan -




Ei kommentteja: