Aina olen kahvista pitänyt muodossa kuin muodossa, nyt vaihteeksi tein mokkatortun.
Kuorrute oli kyllä näppärä valmistaa ja helppo pursottaa. Prismasta sai vielä ostettua irtomakeisina kahvi-suklaakarkkeja koristeeksi.
Kuorrute oli kyllä näppärä valmistaa ja helppo pursottaa. Prismasta sai vielä ostettua irtomakeisina kahvi-suklaakarkkeja koristeeksi.
Tarvikkeet yhteen torttuun:
Kääretorttu:
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita keskenään perunajauhot,leivinjauhe ja kaakao.
- Lisää jauhot munavaahtoon hellästi sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista uunin keskiosassa 225-asteessa noin 5-6 minuuttia.
- Kumoa paiston jälkeen toiselle leivinpaperille, jolle on siroteltu hienoa sokeria ja jäähdytä.
Täytteeksi:
- 5-6 rkl vadelma- tai mustaherukkahilloa
- 4 dl kuohukermaa vatkattuna vaahdoksi
Mokkakuorrute pinnalle:
- 250 g voita
- 160 g tomusokeria
- 2 rkl pikakahvijauhetta
- 1-2 rkl vettä
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sulata pikakahvijauhe kuumaan veteen ja vatkaa voivaahdon sekaan.
- Jos haluat vahvemman kahvinmaun,kannattaa lisätä hieman pikakahvijauhetta.
- Ja ei kun kokoamaan torttua. Levitä ensin hillo kääretorttupohjalle. Sitten kermavaahto.
- Kääri rullalle käyttäen apuna alla olevaa leivinpaperia.
- Levitä tai pursota mokkakreemi kääretortun pinnalle ja koristele.
- Ja ei kun kahvin keittoon ja herkuttelemaan -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti