Arkena on jotenkin helpompi valmistaa erilaisia jälkkäreitä maljoihin tai muuten vain annoslaseihin. Ne on näpsäköitä tehdä ja erilaisia komponentteja saa yhdisteltyä paremmin miettimättä, alkaako jokin elementti valumaan tai tuliko liivatetta tarpeeksi.
Jälkkärissä on mukavasti sitä "suutuntumaa" kun on rapeata,makeata ja hapantakin.
Jälkkäriin tein erilaisia komponentteja:
eli tyrnivaahdon
mangorahkan
kekseistä ja nugaasta rouheen
suklaakastikkeen
Väliin sopii myös hyvin appelsiini tai sitruuna curd, niistä saa kivan happaman makean maun.
Asettelin maljaan ensin mangorahkan, sitten kerroksen nugaa-keksiseosta ja suklaakastiketta.
Seuraavaksi kerrokseksi tyrnivaahto.
Pinnalle keksiseos ja soseutettua tyrniä suklaakastikkeen kanssa.
Tämä on vähän kuin laiskan emännän jälkkäri näin katsottuna,mutta maut ovat kohdallaan.
Ja meillä sai porukat syömään kun kertoi jälkkärin sisältävän reippaasti c-vitamiinia. - ei puhetta kaloreista.
Keksiseokseen:
- 10 kpl digestiivikeksiä
- 80 g wienernugaata (fazer).
Hienonna keksit pieniksi muruiksi ja sekoita wienernugaa joukkoon.
Tyrnivaahtoon:
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
60 g tyrnisosetta
2 dl kuohukermaa
3 liivatetta
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa keltuaiset,vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon tyrnisose.
- Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää tyrniseokseen hellästi käännellen.
- Lisää lopuksi liivate eli sulata liivakot tilkkaan kuumaa maitoa tai kermaa.Sekoita tyrnivaahtoon.
Mangorahka:
2 dl kuohukermaa
1 prk valmista mangorahkaa (valio)
1 tl vaniljasokeria
- Notkista rahka ja mausta vaniljasokerilla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahkan joukkoon.
Nopean suklaakastikkeen ohjeeksi saman verran kaakaota,vettä ja sokeria. Keitetään hetki,että kastike sakenee ja jäähdytetään.
eli 1 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl kaakaojauhetta
Tämä on kastike jota aikoinaan ravintoloissa paljon keiteltiin. Ja on vielä laktoositonkin.
Jälkkärissä on mukavasti sitä "suutuntumaa" kun on rapeata,makeata ja hapantakin.
Jälkkäriin tein erilaisia komponentteja:
eli tyrnivaahdon
mangorahkan
suklaakastikkeen
Väliin sopii myös hyvin appelsiini tai sitruuna curd, niistä saa kivan happaman makean maun.
Asettelin maljaan ensin mangorahkan, sitten kerroksen nugaa-keksiseosta ja suklaakastiketta.
Seuraavaksi kerrokseksi tyrnivaahto.
Pinnalle keksiseos ja soseutettua tyrniä suklaakastikkeen kanssa.
Tämä on vähän kuin laiskan emännän jälkkäri näin katsottuna,mutta maut ovat kohdallaan.
Ja meillä sai porukat syömään kun kertoi jälkkärin sisältävän reippaasti c-vitamiinia. - ei puhetta kaloreista.
Keksiseokseen:
- 10 kpl digestiivikeksiä
- 80 g wienernugaata (fazer).
Hienonna keksit pieniksi muruiksi ja sekoita wienernugaa joukkoon.
Tyrnivaahtoon:
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
60 g tyrnisosetta
2 dl kuohukermaa
3 liivatetta
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa keltuaiset,vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon tyrnisose.
- Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää tyrniseokseen hellästi käännellen.
- Lisää lopuksi liivate eli sulata liivakot tilkkaan kuumaa maitoa tai kermaa.Sekoita tyrnivaahtoon.
Mangorahka:
2 dl kuohukermaa
1 prk valmista mangorahkaa (valio)
1 tl vaniljasokeria
- Notkista rahka ja mausta vaniljasokerilla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahkan joukkoon.
Nopean suklaakastikkeen ohjeeksi saman verran kaakaota,vettä ja sokeria. Keitetään hetki,että kastike sakenee ja jäähdytetään.
eli 1 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl kaakaojauhetta
Tämä on kastike jota aikoinaan ravintoloissa paljon keiteltiin. Ja on vielä laktoositonkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti