maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kirsikat ihan parhaimmillaan ja meikäläinen hommaamassa itselleen näistä herkuista yliannostusta :))

 Mascarponea ja kirsikkaa. . .
Halusin säilöä kirsikoita talvenvaralle ja jouluun, mutta sitä ennen, niitä täytyy saada herkutella täysillä.
Jos teet valmiiksi kirsikkahilloketta kaappiin,tämä jälkkäri valmistuu kädenkäänteessä ja on raikas,nopea ja helppo toteuttaa.
Siitä kiva jälkiruoka,ettei tarvitse käyttää liivatetta vaan vaahto pysyy hyvin muodossaan ilmankin.
Tästä ohjeesta saadaan jälkkäreitä annoskoosta riippuen noin 6-7.


  • Kirsikoihin tarvittiin:
    • 350-400 g tuoreita kirsikoita
    • 1 dl ruokosokerisiirappia
    • 1 dl vettä

    1. Poista kirsikoista siemenet.
    2. Kiehauta kattilassa siirappi ja vesi.
    3. Lisää siirapin joukkoon kirsikat ja keitä niitä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä hiljalleen.
    4. Jäähdytä.

Mascarponemousse:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rs maccarponejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl hienoa sokeria

  1. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon hieno sokeri ja vanilja.
  2. Yhdistä kermavaahtoon mascarpone.
  3. Kokoa jälkiruoka annoslaseihin kerroksittain.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.