Siirappia on mukava käyttää juomien maustajana, jäätelön kanssa ja letuille lisäkkeenä.
Tästä reseptistä saadaan valmista siirappia noin 2 dl.
Reseptiikka:
- 2 dl hienoa sokeria
- 2 dl vettä
- 1 sitruunanlohko
- 100 g kuusenherkkiä
- Poimi kuusesta vain hennon vaalean vihreät osat, eli tämän vuoden kasvusto.
- Huuhtele herkät kylmällä vedellä ja valuta ylimääräiset vedet pois talouspaperin tai pyyhkeen päällä.
- Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja sitruunanlohko.
- Anna seoksen kiehua kunnes jäljellä on noin hieman reilu puolet nesteen määrästä.
- Lisää kuusenherkät siirapin joukkoon ja kiehauta nopeasti.
- Siirrä kattila sivuun ja anna siirapin jäähtyä.
- Siivilöi kuusenherkät pois siirapista ja siirrä kylmäsäilytykseen.
- Siirappi on valmis käyttöön. Siirappi sakenee vielä hieman jäähtyessään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti