sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kuusenherkkäsiirappi, soveltuu hienosti juomiin, letuille ja moniin muihin jälkiruokiin.

 Mukavan hento aromi kuusenherkistä.
 Siirappia on mukava käyttää juomien maustajana, jäätelön kanssa ja letuille lisäkkeenä.



Tästä reseptistä saadaan valmista siirappia noin 2 dl.

Reseptiikka:

  • 2 dl hienoa sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 sitruunanlohko
  • 100 g kuusenherkkiä

  1. Poimi kuusesta vain  hennon vaalean vihreät osat, eli tämän vuoden kasvusto.
  2. Huuhtele herkät kylmällä vedellä ja valuta ylimääräiset vedet pois talouspaperin tai pyyhkeen päällä.
  3. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja sitruunanlohko.
  4. Anna seoksen kiehua kunnes jäljellä on  noin hieman reilu puolet nesteen määrästä.
  5. Lisää kuusenherkät siirapin joukkoon ja kiehauta nopeasti.
  6. Siirrä kattila sivuun ja anna siirapin jäähtyä.
  7. Siivilöi kuusenherkät pois siirapista ja siirrä kylmäsäilytykseen.
  8. Siirappi on valmis käyttöön. Siirappi sakenee vielä hieman jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.