lauantai 20. kesäkuuta 2015

Tätä herkkua oli tarjolla istanbulissa kaikkialla ja varsinkin mesepöydissä.

Turkkilaista jogurttia ja kurkkua maustettuna mintulla ja valkosipulilla,
Mieletön herkku grillattujen ja maustettujen ruokien seuraksi.
Jogurtti neutralisoi hyvin liiankin mausteiset tai tuliset maut.
Raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja muutenkin valmistaminen nopeaa.

Cacik

Tarvitset:

  • 1 iso tuorekurkku  (noin 600-700g)
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 reilu tl merisuolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kuivattua tai tuoretta minttua
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

  1. Kuori tuorekurkku ja paloittele pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi haluamallasi tavalla. Jos haluat tehdä dippikastikkeen, voit vaikka raastaa kurkun,mutta valuta silloin ylimääräinen neste pois ohentamasta kastikkeen paksuutta.
  2. Mittaa huhmareeseen merisuola ja valkosipulinkynnet, hienonna ne keskenään tasaiseksi seokseksi. 
  3. Lisää vielä oliiviöljy,minttu ja mustapippuri seoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
  4. Yhdistä jogurtti ja kurkku keskenään. Yhdistä joukkoon valkosipulitahna ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua. 




Ei kommentteja: