Turkkilaista jogurttia ja kurkkua maustettuna mintulla ja valkosipulilla,
Mieletön herkku grillattujen ja maustettujen ruokien seuraksi.
Jogurtti neutralisoi hyvin liiankin mausteiset tai tuliset maut.
Raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja muutenkin valmistaminen nopeaa.
Tarvitset:
- 1 iso tuorekurkku (noin 600-700g)
- 500 g turkkilaista jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 reilu tl merisuolaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 tl kuivattua tai tuoretta minttua
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- Kuori tuorekurkku ja paloittele pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi haluamallasi tavalla. Jos haluat tehdä dippikastikkeen, voit vaikka raastaa kurkun,mutta valuta silloin ylimääräinen neste pois ohentamasta kastikkeen paksuutta.
- Mittaa huhmareeseen merisuola ja valkosipulinkynnet, hienonna ne keskenään tasaiseksi seokseksi.
- Lisää vielä oliiviöljy,minttu ja mustapippuri seoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
- Yhdistä jogurtti ja kurkku keskenään. Yhdistä joukkoon valkosipulitahna ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti