Tuoreista ja mehevistä kirsikoista kiehautin nopeasti todella hyvän kirsikkahillokkeen.Sopii kakkuihin ja torttuihin, jäätelölle ja tässäkin tapauksessa teimme letuille hillon sijaan.
Ostin juhannukseksi myös kirsikkaviiniä, josta nipistin hieman viiniä kirsikkaviinikastikkeeseen.
- 350 g tuoreita kirsikoita
- 100 g fariinisokeria
- 1 dl vettä
- Mittaa kattilaan fariinisokeri ja vesi.
- Kiehauta ja alenna lämpöä.Anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä muutama minuutti, että sokeri ehtii sulaa.
- Poista kirsikoista siemenet ja lisää ne fariinisokeriseoksen joukkoon. Sekoita.
- Anna kirsikoiden kiehua sokerin joukossa noin 5 minuuttia ja siirrä jäähtymään.
- Kirsikat ovat valmiita tarjottavaksi jäähtyneenä.
- 2 keltuaista
- ½ dl sokeria
- 1 dl kirsikkaviiniä
- Tarvitset pienen pyöreäpohjaisen kulhon ja kattilan jonka sisään kulho mahtuu.Kastike kypsennetään vesihauteessa.
- Laita kattilaan vettä niin paljon, että kulhon pohja osuu vesirajaan.Kuumenna vesi.
- Mittaa kulhoon keltuaiset,sokeri ja viini. Vispaa sekaisin.
- Siirrä kulho kattilaan ja kypsennä kastiketta niin kauan,että se vaahtoutuu täysin eikä pohjalla jää yhtään tummaa,erottuvaa kastiketta.
- Siirrä kastike jäähtymään kylmään vesihauteeseen jotta kypsyminen lakkaa.
- Kastike on jäähtyneenä valmista tarjottavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti