sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kirsikkahilloketta ja kirsikkaviinivaahtokastiketta, kesän lemppareita.

Tuoreista ja mehevistä kirsikoista kiehautin nopeasti todella hyvän kirsikkahillokkeen.Sopii kakkuihin ja torttuihin, jäätelölle ja tässäkin tapauksessa teimme letuille hillon sijaan.
Ostin juhannukseksi myös kirsikkaviiniä, josta nipistin hieman viiniä kirsikkaviinikastikkeeseen.



 Tarvitset vain:

  • 350 g tuoreita kirsikoita
  • 100 g fariinisokeria
  • 1 dl vettä

  1. Mittaa kattilaan fariinisokeri ja vesi.
  2. Kiehauta ja alenna lämpöä.Anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä muutama minuutti, että sokeri ehtii sulaa.
  3. Poista kirsikoista siemenet ja lisää ne fariinisokeriseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Anna kirsikoiden kiehua sokerin joukossa noin 5 minuuttia ja siirrä jäähtymään.
  5. Kirsikat ovat valmiita tarjottavaksi jäähtyneenä.


Kirsikkahilloketta ja kirsikkakastiketta.

 Kirsikkaviinivaahtokastike:

  • 2 keltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl kirsikkaviiniä

  1. Tarvitset pienen pyöreäpohjaisen kulhon ja kattilan jonka sisään kulho mahtuu.Kastike kypsennetään vesihauteessa.
  2. Laita kattilaan vettä niin paljon, että kulhon pohja osuu vesirajaan.Kuumenna vesi.
  3. Mittaa kulhoon keltuaiset,sokeri ja viini. Vispaa sekaisin.
  4. Siirrä kulho kattilaan ja kypsennä kastiketta niin kauan,että se vaahtoutuu täysin eikä pohjalla jää yhtään tummaa,erottuvaa kastiketta.
  5. Siirrä kastike jäähtymään kylmään vesihauteeseen jotta kypsyminen lakkaa.
  6. Kastike on jäähtyneenä valmista tarjottavaksi.


Viinivaahtokastiketta

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.