tiistai 23. kesäkuuta 2015

Mökkiruokaa.Satoi tai paistoi, ulos on päästävä ruokaakin tekemään.

Kelit on taas hieman mitä sattuu,mutta halu olla ulkosalla on kova.
Keittiö siis siirtyy ulos ja tein kepeäksi ruuaksi folionyytin, joka sisältää kasviksia,tofua ja pariloitua lohta.
Nyytit on valmistettu 4:lle ruokailijalle.
Kastikkeeksi valmistin smetanasta ja sinapista kastikkeen.

Folionyytti.

 Tarvikkeet:

  • kuullottamiseen 20 g voita ja 2 rkl öljyä
  • ½ kg uusia perunoita paloiteltuna
  • 2 porkkanaa paloiteltuna
  • 2 sipulia suikaleina
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl rakuunaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl chiliä
  • 250 g tofua kuutioituna   ( tässä kokeilin maustamatonta luomutofua )
  • 2 rkl suolaa lohen parilointiin
  • 600 g lohta nahattomana viipaleena
  1. Paloittele kasvikset kuutioiksi tai viipaleiksi. 
  2. Kuullota kasviksia öljyn ja voin seoksessa, mausta ja anna hautua melkein kypsäksi.
  3. Lisää joukkoon lopuksi pariloitu tofu.
  4. Pariloi lohi :  Ripottele parilalle tasainen,ohut kerros suolaa. 






Tarvitset myös nyytin valmistukseen 4 kpl suorakaiteen mallisia foliopaloja ja 2 kpl voipapereita jotka puolitetaan. Kuva alla.


Sinappi-smetanakastike:

  • 1 prkk smetanaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 tl piparjuurta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa ja jauhettua valkopippuria
  1. Vispaa smetana vaahdoksi ja lisää kerma joukkoon. Voit vielä vatkata seosta hieman ,jos haluat sakeamman lopputuloksen.
  2. Lisää sinappi,piparjuuri ja mausteet,sekoita tasaiseksi.



Nyyttien aihiot. Folio vuorattiin voipaperilla.


Pienitään porkkanat,perunat ja sipulit ohuiksi viipaleiksi tai kuutioiksi.
Kuullotetaan kasvikset voissa ja öljyssä.Maustetaan hyvin ja sekoitetaan joukkoon pariloitu tofu.



Pariloin lohen.
Sirottelin parilalle suolaa ohueksi  tasaiseksi kerrokseksi, pariloin lohet nopeasti molemmilta puolilta.
Kalan voi laittaa myös kypsentämättä nyyttiin, mutta suolalla maustettuna.


Lopuksi kokosin annokset voipaperilla vuoratulle foliolle.
Ensin kerros kasviksia ja pinnalle pariloitua lohta.
Maustettua smetanaa ruokalusikallinen nyyttiin ja pinnalle leikattua tilliä tai ruohosipulia.


Lopuksi peitin ruuan taittamalla folion sivut keskelle ja vielä loppukypsennys grillissä. (noin 10 minuuttia)

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.