lauantai 5. marraskuuta 2016

Kotikutoinen tuorejuusto-pähkinäkakku.

Se on taas se leivontasormi kun alkoi syyhyttää ihan vimmatusti.
Ja sattuupi olemaan sopivasti ihan omaa aikaa tehdä jotakin kivaa yksikseen. Niimpä tuumasta toimeen ja suklaan kimppuun.


Tarvitset yhden kakkupohjan halkaisijaltaan 18 cm.

Suklaakastikkeen:

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kaakaota
  1. Mittaa ainekset kattilaan ja keittele hiljalleen muutama minuutti, kunnes seos on tasaista ja hieman saostunut.
  2. Kastiketta tarvitaan koristeluun ja kuorrutteen joukkoon.


Tuorejuustokuorrutteen:

  • 3,3 dl kuohukermaa
  • 1 rs maustamatonta tuorejuustoa 
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Vispaa kerma vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon sokeri,vaniljasokeri ja tuorejuusto.
  3. Jaa kuorrute kahteen osaan.
  4. Toinen kuorrutteen osa maustetaan ruokalusikallisella suklaakastiketta ja toinen jätetään maustamatta. 
  5. Valkoista tuorejuustomassaa käytin kakun täytteeksi aina yhden ruokalusikallisen per kerros ja lopun levitin kakun päälle.
  6. Suklaakastikkeella maustetun massan levitin kakun reunoille.


Kakun täytteeseen:
  • 2 banaania
  • ½ tlk reeses maapähkinälevitettä
  • 1 dl tuorejuustokuorrutetta
  1. Hienonna banaanit soseeksi ja sekoita joukkoon maapähkinälevite.
  2. Lisää 1 dl tuorejuustolevitettä joukkoon.

Koristeluun suklaakastiketta,kakkukuorrutetta ja sulatetusta suklaasta tehtyjä koristeita.
Unohtamatta pieniä koristekuulia, joilla saa hieman väriä ja kimalletta kakkuun.





Halkaisin kakun neljään osaan.
Levitin kerrosten väliin vuorotellen maapähkinälevitettä ja ruokalusikallisen tuorejuustokuorrutetta.
Kakkua en kostutellut lainkaan. Ei juurikaan tuntunut tarpeelliselta kakun ollessa vielä hyvin pehmeä ja sopivan kostea.

Jos vain malttaisin, antaisin kakun maustua ja muotoutua muutaman tunnin kaapissa pienen painon alla.




Suklaakastiketta käytin kuorrutteen joukossa ja koristelussa.



Kokeilin erilaisia suklaakoristeiden teko tapoja.
Netissä ohjeita ja videoita on valtavasti.

Ihan hauskan kiekuran sain valmistettua sulattamalla kahta eri suklaata.
Pohjalle ohut kerros valkosuklaata,tasoitus ja muurarin lastalla raidat suklaaseen.
Sitten sulattamaan tummaa suklaata ja suklaan levitys valkosuklaan pinnalle ja tasoitus.
Hetki vierähtää odottamiseen ,että suklaa pinnaltaan jähmettyy. Asettelin suklaan jähmettymään korkean lasin sisään kiehkurana,jolloin sain siitä korkean koristeen.






Lidlistä ostin maapähkinälevitettä jokin aika sitten ja se osoittautui ihan kivaksi tuotteeksi kakkuihin ja jälkiruokiin.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.