tiistai 29. marraskuuta 2016

Suklaataatelit

Näpsäkkä ja hauska pikku makeinen jouluksi.
Tarvitset vain taateleita,marsipaania ja suklaata. Koristeeksi suklaan pinnalle vain hieman pistaasirouhetta tai vaikkapa strösseleitä.
Näitä on hauska napsia pöydästä aina kun tekee mieli jotakin hyvää. Eikä ole kuitenkaan mitenkään liian äkkimakeeta.
Käytin ihan tavallista marsipaania, mutta hyvin voisi korvata värilliselläkin.,


Tarvitset:


  • kokonaisia taateleita
  • n.50 g kokonaisia manteleita kuorittuna
  • 100 g tummaa suklaata
  • 20 g pistaaseja koristeeksi

  1. Täytä taateli kuoritulla mantelilla.
  2. Kauli mantelimassa leivinpaperin päällä ohueksi suorakaiteenmalliseksi levyksi.
  3. Leikkaa veitsellä taatelin levyinen luiska ja kääri taateli marsipaaniin.
  4. Paina taitekohta hyvin kiinni ja leikkaa veitsellä mahdolliset ylimääräiset reunat pois.
  5. Sulata suklaa ja siirrä suklaa pursottimeen. Koristele taatelien pinta sulatetulla suklaalla.
  6. Rouhi pistaasipähkinät pieneksi rouheeksi ja ripottele suklaan pinnalle,kun suklaa ei ole vielä kovettunut.
  7. Jäähdytä ja anna suklaan kovettua.
  8. Säilyy huoneenlämmössä.

Taatelit on helppo täyttää,kun niissä on yleensä jo valmiiksi ontto reikä. Mutta veitsellä olen toisinaan hieman auttanut, eli leikannut päästä pienen palan helpottamaan mantelin laittoa.
Kuorrutetussa taatelissa on kivan näköinen leikkauspinta, jos haluaisi vaikka puolittaa herkut pienemmiksi paloiksi.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.