tiistai 15. marraskuuta 2016

Jouluinen kuorrutettu luumukakku.

Ohjeesta tulee yksi kakkunen, joka on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Eikä menetä kyllä mehukkuuttaan pitemmässäkään säilytyksessä.
Ja kuorrutettakin maustettaessa vaikkapa likööreillä, kakusta saa hieman juhlavamman.


Luumukakku:


  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl pilkottuja kuivattuja luumuja
  • 3 kananmunaa
  • 1 1/4 dl piimää
  • 125 g voita

Kuorrutukseen:

  • ½ rasia maustamatonta tuorejuustoa 
  • 150 g tomusokeria
  • 50 g  sulatettua suklaata raidoiksi
  • säilykekirsikoita



  1. Vispaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
  2. Riko munat yksitellen vaahdon joukkoon ja sekoita samalla lisäysten välillä.
  3. Sekoita joukkoon kuivat-ainekset.
  4. Lisää viimeiseksi piimä,sulatettu voi ja pilkotut luumut.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  6. Paista 175-asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes tikulla pistettäessä taikinaa ei tartu tikkuun.
  7. Kumoa kakku jäähtyneenä.
  8. Kuorruta jäähdytetty kakku juustokuorrutteella.
  9. Sekoita tomusokeri tuorejuuston joukkoon ja kaada kuorrute kakun pinnalle.
  10. Sulata hieman tummaa suklaata ja pursota raidat juustokuorrutteen pinnalle.
  11. Koristele kirsikoilla tai luumuilla.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.