Ja kuorrutettakin maustettaessa vaikkapa likööreillä, kakusta saa hieman juhlavamman.
Luumukakku:
- 4 dl vehnäjauhoja
 - 2 tl leivinjauhetta
 - 2 ½ tl jauhettua inkivääriä
 - 2 dl fariinisokeria
 - 2 dl pilkottuja kuivattuja luumuja
 - 3 kananmunaa
 - 1 1/4 dl piimää
 - 125 g voita
 
Kuorrutukseen:
- ½ rasia maustamatonta tuorejuustoa
 - 150 g tomusokeria
 - 50 g sulatettua suklaata raidoiksi
 - säilykekirsikoita
 
- Vispaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
 - Riko munat yksitellen vaahdon joukkoon ja sekoita samalla lisäysten välillä.
 - Sekoita joukkoon kuivat-ainekset.
 - Lisää viimeiseksi piimä,sulatettu voi ja pilkotut luumut.
 - Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
 - Paista 175-asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes tikulla pistettäessä taikinaa ei tartu tikkuun.
 - Kumoa kakku jäähtyneenä.
 - Kuorruta jäähdytetty kakku juustokuorrutteella.
 - Sekoita tomusokeri tuorejuuston joukkoon ja kaada kuorrute kakun pinnalle.
 - Sulata hieman tummaa suklaata ja pursota raidat juustokuorrutteen pinnalle.
 - Koristele kirsikoilla tai luumuilla.
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti