Ja kuorrutettakin maustettaessa vaikkapa likööreillä, kakusta saa hieman juhlavamman.
Luumukakku:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 ½ tl jauhettua inkivääriä
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl pilkottuja kuivattuja luumuja
- 3 kananmunaa
- 1 1/4 dl piimää
- 125 g voita
Kuorrutukseen:
- ½ rasia maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g tomusokeria
- 50 g sulatettua suklaata raidoiksi
- säilykekirsikoita
- Vispaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
- Riko munat yksitellen vaahdon joukkoon ja sekoita samalla lisäysten välillä.
- Sekoita joukkoon kuivat-ainekset.
- Lisää viimeiseksi piimä,sulatettu voi ja pilkotut luumut.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175-asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes tikulla pistettäessä taikinaa ei tartu tikkuun.
- Kumoa kakku jäähtyneenä.
- Kuorruta jäähdytetty kakku juustokuorrutteella.
- Sekoita tomusokeri tuorejuuston joukkoon ja kaada kuorrute kakun pinnalle.
- Sulata hieman tummaa suklaata ja pursota raidat juustokuorrutteen pinnalle.
- Koristele kirsikoilla tai luumuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti