sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Hunajasinappi.

Sinappia tulee tehtyä itse joulun aikaan ja tietty perinteiseen tapaan ja sitten vähän erilaisilla mausteilla ja muilla muutoksilla.
Hunajasinapin tein nyt täysin ilman kananmunaa ja saostamisessa käytin maizenaa.
Halusin tehdä hieman tanakamman sinapin, jotta se olisi hieman käytännöllisempi vaikka kinkun kuorruttamisessa koostumuksensa ansiosta.
Pidän itse hyvin paljon balsamicoviinietikasta,joten käytin sitä tässä reseptissä, mutta sen voi korvata loistavasti muillakin viinietikoilla.


Erilaisia sinappeja on hauskaa tehdä ja soveltaa. Maustaa erilaisilla alkoholeilla ja mausteilla,yrteillä ja jopa bardequella.
 Kunhan muistaa tärkeimmän, kuumennettaessa on sekoiteltava kokoajan, koska sinappi palaa pohjaan hyvin herkästi ja antaa välittömästi pienemmästäkin palaneen maun muuten niin hyviin tuotoksiin.


Tarvikkeet:


  • 300 g hunajaa
  • 200 g sinappijauhoja
  • 3 -4 rkl balsamicoviinietikkaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • saostamiseen 2 rkl kermaa ja 2 tl maizenaa

  1. Mittaa kattilaan hunaja,sinappijauho ja kuohukerma.
  2. Kuumenna seos kokoajan sekoittaen mutta älä kiehuta.
  3. Mausta seos viinietikalla. 
  4. Sekoita kerma ja maizena keskenään.
  5. Yhdistä maizenaseos sinappiin ja kuumenna kokoajan sekoittaen lähes kiehuvaksi.
  6. Ota liedeltä ja jäähdytä.
  7. Purkita sinappi.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.