sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Minttu-suklaamakeiset.

Hauskaa ajanvietettä ja samalla saatiin herkkuja.
Jos ei niin mintusta välitä, minttuesanssin voi vaihtaa lime tai appelsiiniesanssiksi. Kaikki maut sopii suklaan ja tomusokerin kaveriksi.
Jos appelsiinilla maustaa täytteen, olen silloin laittanut hieman keltaista väriäkin joukkoon.



Tarvitset:


  • 1 kpl valkuainen
  • 6 dl tomusokeria
  • 6 tippaa minttuesanssia tai minttuöljyä tai appelsiiniesanssia
  • ripaus vettä  (jos tahna jää liian kovaksi muotoilla)
  • 200 g tummaa suklaata
  • koristeluun valkosuklaata raidoiksi ja koristerakeita

  1. Vispaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja mausta minttuesanssilla tai minttuöljyllä.
  2. Sekoita tomusokeri valkuaisvaahdon joukkoon tasaiseksi tahnaksi.Sekoittaminen kannattaa tehdä ihan käsin,koska tomusokeri pölisee muuten aivan mielettömästi.
  3. Maista seosta vielä,jotta tiedät onko minttua sopivasti. Tässä kohtaa on vielä helppo lisätä makua joukkoon.
  4. Pyörittele massasta leivinpaperin päällä pitkähkö tanko, josta leikataan 1-2 cm paksuisia kiekkoja.
  5. Jos massa on hankala pyöritellä ja se helposti murenee, lisää ihan muutama tippa vettä joukkoon ja muotoilu on helpompaa.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa ja kasta kiekot suklaassa. Jäähdytä ja koveta ritilän päällä.
  7. Kun kiekot ovat jähmettyneet, niiden pinnalle voi laittaa koristeita tai jättää kokonaan koristelematta.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.