keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kana-cheddarjuustolasagne.



Tämä on sellainen juuston ystävän ruoka.


Kanatäyte:


  • 800 g broilerijauhelihaa
  • 20 g voita ja 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 10 kirsikkatomaattia puolitettuna
  • 1 dl persiljaa silputtuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 tl kurkumaa

  1. Ruskista jauheliha ja lisää sipuli,paprika ja kirsikkatomaatit joukkoon.
  2. Kypsytä vielä hetki ja mausta seos.


Cheddarjuustokastike:


  • 150 g vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 1 ½ l punaista maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl jauhettua valkopippuria
  • 300 g cheddarjuustoa  ( sulatejuustoa)

  1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot.
  2. Kypsytä jauhoja hetki koko ajan sekoittaen kunnes seos hieman vaahtoaa muttei ruskistu.
  3. Lisää maito nauhana kokoajan sekoittaen kunnes kastike saostuu.
  4. Mausta kastike ja lisää lopuksi juusto erissä ja sekoita jatkuvasti.
  5. Kun kastike on tasainen, ota kastike liedeltä sivuun ja kokoa lasagne.
  6. Laita ensin pohjaksi lasagnelevykerros ja päälle broileriseosta.
  7. Levitä kastiketta tasainen kerros broilerimassan päälle ja tee uusi kerros.
  8. Laita viimeiseksi kerrokseksi vain cheddarjuustokastike joka sopivasti myös kuorruttaa lasagnen.
  9. Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.

Kypsyttelin lasagnen uunin alaosassa ja kun pinta sai väriä oli vuokakin jo valmis.



Ei kommentteja: