Valkosuklaata ja tummaa kaakaota maustamattoman kermavaahdon kanssa.
Ohje noudattelee ihan peruskiisselin ohjeita ja sakeuttajana käytin maissijauhoja.
Ohjeesta tulee 5 annosta.
- 6 dl maitoa
 - 1 dl sokeria
 - 1 dl kaakaota
 - 2 rkl maitoa
 - 3 rkl maizenaa
 - 1 tl vaniljasokeria
 - 20 g voita
 
- Mittaa maito paksupohjaiseen kattilaan.
 - Lisää kaakao ja sokeri joukkoon ja kuumenna maito lähes kiehuvaksi.
 - Sekoita 2 rkl maitoa ja 3 rkl maizenaa keskenään ja lisää kuuman maidon joukkoon sekoittaen kokoajan.
 - Kuumenna kiisseli uudelleen sekoitellen. Kun kiisseli on sakeutunut, ota kattila liedeltä ja lisää voi ja vaniljasokeri kiisselin joukkoon.
 - Koska toisen kiisselin valmistukseen menee hieman aikaa, kannattaa siroitella kiisselin pinnalle kuorettumisen estämiseksi hieman hienoa sokeria.
 
toinen kiisseli:
- 2 dk maitoa
 - 100 g valkosuklaata
 - 1 rkl maizenaa
 - 1 rkl maitoa
 
- Kuumenna maito taasen paksupohjaisessa kattilassa. Ota kattila liedeltä.
 - Lisää paloiteltu valkosuklaa pala kerrallaan ja sekoittele kunnes kaikki suklaa on sulatettu.
 - Sekoita 1 rkl maizenaa ja 1 rkl maitoa keskenään ja sekoita valkosuklaaseoksen joukkoon.
 - Kuumenna seos kertaalleen sekoitellen ja jäähdytä.
 - Kokoa jälkiruoka maljoihin kerroksittain kun kiisselit ovat jäähtyneet.
 - Koristele maustamattomalla kermavaahdolla,kaakaojauholla ja mintulla.
 - Jäähdytä ja tarjoa !
 
Valmis kiisseli ei kuoretu,kun pinnalle sirotellaan hienoa sokeria.
Ja maizenaa käytettäessä ei ainakaan tule venyvää kiisseliä.
Niin hyvää !!


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti