sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Tuplasuklaavanukas.

 Sunnuntaina on aina jotenkin sellainen herkuttelufiilis ja "lupa" tehdä kaikenlaista hyvää.
Valkosuklaata ja tummaa kaakaota maustamattoman kermavaahdon kanssa.
Ohje noudattelee ihan peruskiisselin ohjeita ja sakeuttajana käytin maissijauhoja.
Ohjeesta tulee 5 annosta.



 Resepti 5:lle annokselle:


  • 6 dl  maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kaakaota
  • 2 rkl maitoa
  • 3 rkl maizenaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 20 g voita

  1. Mittaa maito paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Lisää kaakao ja sokeri joukkoon ja kuumenna maito lähes kiehuvaksi.
  3. Sekoita 2 rkl maitoa ja 3 rkl maizenaa keskenään ja lisää kuuman maidon joukkoon sekoittaen kokoajan.
  4. Kuumenna kiisseli uudelleen sekoitellen. Kun kiisseli on sakeutunut, ota kattila liedeltä ja lisää voi ja vaniljasokeri kiisselin joukkoon.
  5. Koska toisen kiisselin valmistukseen menee hieman aikaa, kannattaa siroitella kiisselin pinnalle kuorettumisen estämiseksi hieman hienoa sokeria.


toinen kiisseli:

  • 2 dk maitoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 rkl maitoa

  1. Kuumenna maito taasen paksupohjaisessa kattilassa. Ota kattila liedeltä.
  2. Lisää paloiteltu valkosuklaa pala kerrallaan ja sekoittele kunnes kaikki suklaa on sulatettu.
  3. Sekoita 1 rkl maizenaa ja 1 rkl maitoa keskenään ja sekoita valkosuklaaseoksen joukkoon.
  4. Kuumenna seos kertaalleen sekoitellen ja jäähdytä.
  5. Kokoa jälkiruoka maljoihin kerroksittain kun kiisselit ovat jäähtyneet.
  6. Koristele maustamattomalla kermavaahdolla,kaakaojauholla ja mintulla.
  7. Jäähdytä ja tarjoa !

Valmis kiisseli ei kuoretu,kun pinnalle sirotellaan hienoa sokeria.

Ja maizenaa käytettäessä ei ainakaan tule venyvää kiisseliä. 

Niin hyvää !!

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.