sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Chili-paprikahilloketta.

Tätä hilloketta käyttelen ihan sellaisenaan tai erilaisten kastikkeiden tai majoneesien mausteeksi.
Tulisuutta on helppo itse säädellä. Itselläni taisi olla tähän hillokkeeseen vahvimpien chilien joukkoon kuuluvaa lajiketta,morugaa.
Pieni muistutuksen tapainen, joka taas itseltäni unohtui ::
  -- Kun käsittelee todella vahvoja chilejä, kannattaa käyttää vinyylihanskoja, vaikka vain yhden tai kahden vahvan chilin vuoksi.
Käytin tässä ohjeessa kuvassa olevaa chiliä 1½ kappaletta ja käsissä tulisuutta oli vielä parinkin päivän jälkeen.


 Resepti kahteen pikku purkkiin:


  • 500 g erilaisia paprikoita
  • 1-2 chiliä vahvuudesta riippuen
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1½ dl hillosokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria

  1. Kuutioi paprikat. 
  2. Pilko chilit ja valkosipulinkynnet pieniksi kuutioiksi.
  3. Mittaa kattilaan vesi,viinietikka,mausteet ja kuumenna seos.
  4. Lisää kuumaan liemeen paprikat,valkosipulin ja chilin kuutiot. 
  5. Anna kiehua pari minuuttia miedolla lämmöllä.
  6. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kiehuttele miedolla lämmöllä noin 10-12 minuuttia.
  7. Jäähdytä hilloke.  Tai jos haluat säilöä hillokkeen,purkita hilloke kuumana desinfioituun kannelliseen astiaan.

 Se on tullut opittua, ettei kasviksia kannata heittää heti pois, vaikka jostakin kohtaa on hieman kuivuttu tai nuhjaannuttu. Ne saa hyvin käytettyä höysteisiin,kastikkeisiin, patoihin ja salsoihin jne..



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.