sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Lihaton lokakuu..... Pieniä kurpitsoja täytettynä punajuurella ja aurajuustolla.

Aikas hauskoja nämä pienet kurpitsat. Mietin mitä niistä voisikaan tehdä,
 Halkaistuani kurpitsan, asia oli heti selvä, näistä tulee kivat kasvistäytteiset kuorrutetut kurpitsat.

Sain siskolta alkukesällä kurpitsantaimia. joista tulikin tälläisiä pienikokoisia kurpitsoita. Jos oikein muistan nimi oli Baby Bear ja lajike on kaiketi japanilainen. Maltoa ei ole kauheasti sisuksissa. joten säilöntään asti en koverrellut näitä vauveleita. Siemenet otin kyllä talteen, joko paahdan salaattiin tai säästän ensi kevääseen.


Pariisinperunaraudalla oli ainakin ihan helppo kovertaa sisus pois. Ja sisuksen käytin myös täytteeseen.


Nämä täytteet on yhteen söpsään kurpitsaan  (noin 600 g kurpitsa)

Täyte:

  • 2 perunaa
  • 1 sipuli
  • 3 punajuurta
  • puolet kurpitsan maltosta noin 2 dl
  • voin ja öljynseos kuullotukseen
  • maustamiseen suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 100 g aurajuustoa
  • 1 dl juustoraastetta

+ Kuori ja kuutioi kasvikset.

+ Kuumenna kattilassa voi ja öljy. 

+ Kuullota kasviksia öljyseoksessa keskilämmöllä ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

+ Lisää kerma ja aurajuusto. Anna kiehua hetki hiljalleen silloin tällöin sekoitellen, kunnes    kasvikset ovat pehmenneet.

+ Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

+ Täytä koverretut kurpitsat kasvismassalla ja sirottele juustoraaste pinnalle.
Kuorruta uunissa keskitasolla 220-250 asteessa kunnes juusto on sulanut ja pinta saanut kauniin  värityksen.


Ensimmäinen kurpitsa vatsasta alas ! 
Punajuuri ja aurajuusto vaan sopii niin hyvin kimppaan. 


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.