torstai 29. syyskuuta 2016

Lihapata.

Tämä pata ei ole hätäisen ihmisen ruoka. Illan hauduttelin ja seuraavaksi päiväksi oli ruoka valmiiksi tehtynä.
Paikallisessa lihakaupassa oli tyrkyllä karjalanpaistilihat. Valtavia lihakuutioita,,, ei yksinkertaisesti vain pystynyt kykenemään ohittamaan, eikä ylimääräisiä kalvoja missään.
Nooooo,, jotain muuta kuin karjalanpaistia saatiin, mutta lihasta ei pihistelty.


Kuutiot ovat suuria, joten haudutusaika tulee olemaan hieman pitempi. Mikä sen mukavampaa, kun liha hajoaa haarukalla työskennellessä.
Padassa maistuu syyskauden juurekset ja tomaatti. Halutessa padan voi maustaa chilillä tulisemmaksi.


1. Ruskista lihat öljy-voiseoksessa
kauniin ruskeiksi.
Mausta suolalla,laakerinlehdillä ja jauhetulla mustapippurilla.


2. Kuutioi sipulit,porkkanat,lanttu ja valkosipuli rouhean kokoisiksi kuutioiksi.




3. Kuullota juureskuutiot voi-öljyseoksessa ja lisää tomaattipyre ja siirappi joukkoon.
Sekoita pyre hyvin juuresten joukkoon ja lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät hyvin.

4. Sekoita juurekset lihojen joukkoon ja lisää vettä sen verran, että pata peittyy hyvin.

5. Siirrä pata uuniin 250 asteeseen (ilman kantta) noin puoleksi tunniksi. Alenna lämpö 100 asteeseen ja hauduta vielä 1 ½ - 2                                                                                                         tuntia kannen alla.

Tarvikkeet:


  • 2 kg paistikuutioita
  • ½ pieni lanttu
  • 2 porkkanaa
  • 2-3 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • voita ja öljyä
  • 2-3 tl suolaa 
  • 3 tl jauhettua mustapippuria
  • 200 g tomaattipyrettä
  • ½ dl siirappia
  • vettä  






Pitkä haudutusaika on tarpeen, koska kuutiot ovat valtavia.


Vinkkinä hyvän lihan ystäville,että hyvinkäällä on lihafirma, jossa on pieni tehtaanmyymälä.
Tehtaanmyymälässä on hyvä valikoima lihaa:
Makkaran valmistajalle on luonnosuolia.
Lammasta,vasikkaa,hevosta,ankkaa jne....
Erilaiset kausituotteen huomioitu.
Kasten hyvinkäällä Palvikujalla.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.