maanantai 5. syyskuuta 2016

Mustaherukka-suklaakakku.

 Kakku on mehevä ja kuohkea.
Raaka-aineet ovat mukavan yksinkertaiset eikä jauhoja ole käytetty ollenkaan. Mikä parasta,kakku ei ole mikään yltiö makea.

Makoisa ja kuohkea kakku.

Tarvikkeet yhteen kakkuseen ( pienempi kakkuvuoka,halkaisija noin 15 cm )


  • 120 g tummaa suklaata
  • 3 kananmunaa
  • 200 g mustaherukkatuorejuustoa
  • 3 rkl tomusokeria
  1. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaa.
  3. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.
  4. Lisää keltuaisvaahtoon mustaherukkajuusto ja sekoita tasaiseksi.
  5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele hellästi pienissä erissä taikinan joukkoon.
  6. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
  7. Paista kakku uunin alaosassa vesihauteessa ja käytä valmiiksi kuumaa vettä hauteessa. 
  8. Uunin lämpötila 170 astetta ja noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsynyt ja pinta alkanut jopa hieman halkeilla.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.