lauantai 27. elokuuta 2016

Naudankuvetta ja uunikasviksia.

Yrttejä,bataattia,puolukkaa ja kyssäkaalia.
Sää ei oikein suosinut ulkona grillaamista, niinpä jäimme sisätiloihin kokkailemaan. Tuuli oli niin voimakasta,että siinä olisi jo kaikki kipot ja kapot lentäneet naapuriin.
Niimpä valmistimme kuvetta linnapaistin tapaan. Eli paistoimme kauniin pinnan ensin paistinpannulla ja hellä kypsytys vielä miedolla lämmöllä uunissa. Ja lähes kypsäksi.
Kuveelle kaveriksi uunissa kypsytettyjä juureksia eli bataattia ja perunaa.Maustettuna suolalla,pippurilla ja tinjamilla.
Maalaistyyliin kastikkeeksi maustettu voisula - mausteeksi hieman valkosipulia,rosepippureita.persiljaa ja puolukoita.

Flan steak.

Tämä on sellaista kikkailematonta ja rouheeta ruokaa. Hyviä raaka-aineita,valmistuvat lähes itsekseen uunissa ja maistuvat varmasti.
Ja jos on vähänkään epävarma lihan maustamisesta, aina voi ostaa valmiiksi maustetun. Ihan suolalla ja rouhitulla mustapippurillakin pärjää loistavasti maustamisessa.


 Maalaistyyliin suurta ja ronskia kuutiota.
Bataattia,perunaa ja mausteena suolaa,pippuria ja tinjamia.

Meidän perheessä ei ole koskaan käytetty kyssäkaalia. Nyt kokeilimme ja hauduttelimme kyssäkaalikuutioita voissa ja lisäsimme myös hieman siirappia makeutta antamaan. 
Monelle kyssis oli aivan vieras kasvis, mutta jatkossa varmasti useammin ruokapöydässä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.