sunnuntai 7. elokuuta 2016

Espanjalais-meksikolainen illanvietto.

Meillä yksi perheenjäsen on parhaillaan Madridissa. Ja meidän tietysti oli pakko olla hieman messissä ruuan kanssa,joten rakentelimme espanjalaista ruokaa ja vähän meksikolaistakin.
Päästimme kokeellisesti marssia Lidliin,kun siellä niin mainosten voimalla espanjalaista ruokaa mainostettiin.



Paljon ihan hienoja ja hyviä tuotteita löydettiinkin. Loput jalosteltiin ihan itse ja mausteiden kanssa sooloiltiin hieman,koska perheessä oli myös pienempää väkeä.

Teimme kikherneistä hieman tulisempia tomaattikastikkeessa ja oli ihan loistava herkku.
Tietenkin oli kivat makuparit: tomaattia ja valkosipulia, persiljaa ja kikherneitä chilirouheella ryyditettynä ja hellästi haudutettuna.

Espanjalainen munakas oli myös herkullinen. Sitäkin myytiin valmiina, mutta me teimme sen ihan itse myöskin.
Perusmunakasseos kurkumalla ja kermalla, täytteeksi choritzomakkaraa,paprikaa ja sipulia.

Paljon erilaisia kasviksia ja kasvishöystöjä salsaa unohtamatta.
Hyvin maustettua jauhelihaa ja broileria kera paistettujen perunoiden,jotka oli  paprikalla maustettu.




Hyvää espanjalaista olutta ja punaviiniä ruuan seuralaiseksi.
San Miguel oli olusissa loistava maku ja punkuista oli valkattu kuinkas muuten kuin Toroa.
Ja mitä kaikkea sitten tehtiin:

- mausteisia paistettuja pottuja
-paistettiin kanaa ja mausteista jauhelihaa
-kasvishöystöä ja salsaa
-smetanaa
-espanjalaista munakasta
-erilaisia dipattavia kasviksia ja nachoja
-kikherneitä mausteisessa tomaattikastikkeessa
-sipulilla maustettua ja paahdettua vaaleaa leipää
-friteerattuja mustekalarenkaita ja oliiveja
-churroja ja suklaakastiketta     (ostettiin valmiina churrot,eikä olleet mistään kotoisin)



Espanjalainen munakas oli kaikkien mieleen varmaankin sen vuoksi, että se oli makumaailmaltaan lähellä tuttuja ja turvallisia makuja.
Munakkaan tein uunissa. Ainoastaan chorizon,sipulin ja paprikan paistoin nopeasti pannulla 
Ja uunissa munakas nousikin hauskan kohokasmaisesti korkeaksi. Munakas onkin ihan näyttävä ruoka tuoda pöytään ihan viimeiseksi,kun ruokailijat ovat jo pöydässä,sillä se on upea ilmestys.


Meillä on kaikkein suosituimpia erilaiset teemat ruokien ympärillä.
On se sitten raglettea, turkkilaista,italialaista tai meksikolaista jne.....
On niin paljon makuja ja niin erilaisia ruokailutottumuksia,että helpommalla pääsee kokkikin kun jokaiselle on jotakin. Varmasti kaikki saa ilolla kupunsa täyteen ja mikä sen mukavampaa loistavassa porukassa. Vielä parempaa kun ruuat tehdään yhdessä tuumin.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.