Näitä pieniä viinereitä tuli kokonaiset 32 kipaletta ohjeesta. Ostin valmiiksi kaulittuja lehtitaikina levyjä,joista sai kyllä tosi näppärästi tehtyä pikaiset viinerit.
Säilytin viinerit seuraavaan päivään ja olivat moitteettomassa kunnossa ja meheviä.
- 2 pakettia valmiiksi kaulittuja lehtitaikina levyjä ( 8 levyä/paketti )
 - 5-6 omenaa
 - 3 rkl kanelia
 - 3 rkl hienoa sokeria tai fariinisokeria
 
-Sekoita kaneli ja sokeri keskenään.Lohko omput ja sekoita kaneliseos omenalohkoihin.
- annos vaniljakiisseliä ( ohje kiisseliin alla )
 - 2 dl kakkukiillettä ( dan sukker )
 
Voiteluun 1 kananmuna ja 1 rkl vettä.
Paistamisen kestävä vaniljakiisseli:
- 2 ½ dl sokeria
 - 5 keltuaista
 - 3/4 dl vehnäjauhoja
 - 4 dl maitoa
 - tl vaniljasokeria ( tai 1 halkaistu vaniljatanko)
 - 1-2 rkl voita
 
- Vispaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
 - Sekoita vehnäjauhot joukkoon.
 - Kuumenna maito kiehuvaksi ja kaada vaahdon sekaan sekoittaen kokoajan.
 - Siirrä seos kattilaan ja kypsytä keskilämmöllä kokoajan sekoittaen,kunnes seos muuttuu hyvin sakeaksi kiisseliksi.
 - Siirrä kiisseli kylmään vesihauteeseen ja sekoita voi kiisselin joukkoon.
 - Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
 
Leikkasin lehtitaikinalevyt kahtia. Taitoin kulmat sisäänpäin ja kostutin tarvittaessa vedellä.
Pieni sipaisu vettä auttaa taikinaa pysymään paikoillaan.
Voitelin aihiot kananmuna-vesiseoksella.
Vaniljakiisseliä teelusikallinen keskelle ja kaneli-sokerilla maustetut omppuviipaleet päälle ja uuniin.
Paisto-aika noin 12-15 minuuttia uunin keskitasolla.
Pursottelin vielä pinnalle hieman vaniljakiisseliä ennen kiilteen levitystä.
Pieni jäähdytys ja kakkukiillettä pinnalle.



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti