Näitä pieniä viinereitä tuli kokonaiset 32 kipaletta ohjeesta. Ostin valmiiksi kaulittuja lehtitaikina levyjä,joista sai kyllä tosi näppärästi tehtyä pikaiset viinerit.
Säilytin viinerit seuraavaan päivään ja olivat moitteettomassa kunnossa ja meheviä.
- 2 pakettia valmiiksi kaulittuja lehtitaikina levyjä ( 8 levyä/paketti )
- 5-6 omenaa
- 3 rkl kanelia
- 3 rkl hienoa sokeria tai fariinisokeria
-Sekoita kaneli ja sokeri keskenään.Lohko omput ja sekoita kaneliseos omenalohkoihin.
- annos vaniljakiisseliä ( ohje kiisseliin alla )
- 2 dl kakkukiillettä ( dan sukker )
Voiteluun 1 kananmuna ja 1 rkl vettä.
Paistamisen kestävä vaniljakiisseli:
- 2 ½ dl sokeria
- 5 keltuaista
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 4 dl maitoa
- tl vaniljasokeria ( tai 1 halkaistu vaniljatanko)
- 1-2 rkl voita
- Vispaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot joukkoon.
- Kuumenna maito kiehuvaksi ja kaada vaahdon sekaan sekoittaen kokoajan.
- Siirrä seos kattilaan ja kypsytä keskilämmöllä kokoajan sekoittaen,kunnes seos muuttuu hyvin sakeaksi kiisseliksi.
- Siirrä kiisseli kylmään vesihauteeseen ja sekoita voi kiisselin joukkoon.
- Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
Leikkasin lehtitaikinalevyt kahtia. Taitoin kulmat sisäänpäin ja kostutin tarvittaessa vedellä.
Pieni sipaisu vettä auttaa taikinaa pysymään paikoillaan.
Voitelin aihiot kananmuna-vesiseoksella.
Vaniljakiisseliä teelusikallinen keskelle ja kaneli-sokerilla maustetut omppuviipaleet päälle ja uuniin.
Paisto-aika noin 12-15 minuuttia uunin keskitasolla.
Pursottelin vielä pinnalle hieman vaniljakiisseliä ennen kiilteen levitystä.
Pieni jäähdytys ja kakkukiillettä pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti