tiistai 9. elokuuta 2016

Helppo ja nopea maissi-kanakeitto.

 Maissi-kanakeitto

Hieman kesäaikana on keitot meidän ruokapöydässä jääneet kaikkien herkkujen jalkoihin.
Tämä keitto on mukavan nopea ja helppo toteuttaa. Ja raaka-aineetkin on yksinkertaiset.
Keitosta riittää helposti 4-5 ruokailijalle.


 Tarvikkeet:


  • 1.2 kg perunaa kuutioina
  • 1 punainen paprika
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl öljyä ja nokare voita kuullotukseen
  • 450 g maissia
  • 450 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
  • 200 g cheddarjuustoa (sulatejuustoa)
  • 2 kanaliemikuutioita
  • 1½ tl jauhettua valkopippuria
  • 1-2 tl suolaa
  • ripaus chiliä
  • 2 tl cyrrya
  • 1 ½ l vettä
  • 1 dl persiljasilppua


  1. Esikäsittele kasvikset: kuutioi perunat,suikaloi paprika ja pilko valkosipuli.
  2. Paista broilerisuikaleet paistinpannulla.
  3. Mittaa öljy ja voi kattilaan ja kuumenna.
  4. Kuullota perunat,sipuli,cyrry ja valkosipuli.
  5. Mausta suolalla,valkopippurilla ja chilillä.
  6. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot kattilaan. Hauduta kunnes perunat ovat lähes pehmeitä.
  7. Lisää lopuksi broilerisuikaleet,maissi ja cheddarjuusto ja hauduta  kypsäksi.
  8. Tarkista maku ja lisää viimeiseksi persiljasilppu joukkoon.





Hyvin simppeli keitto.
Kanan tai broilerin ruskistus.
Kasvisten kuullotus voi-öljyseoksessa ja maustaminen ennen nesteen lisäystä.
Haudutus ja se on siinä.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.