sunnuntai 21. elokuuta 2016

Mitä hempeimmän värinen omenahillo.

Omenahillo,jonka väri on hauskan punakka.Kivointa siinä on se,ettei mitään väri kikkoja ole käytetty.
Omenat on pesty, poistettu kota ja lohkottu ennen keittämistä.
Äiteelle paljon kiitoksia ompuista.


Punakuorisista ompuista saimme todella kivan väristä hilloa. Keittämisen lopuksi laitoin askorbiinihappoa hieman joukkoon tummumisen estämiseksi.
Pannarille,letuille ja leivontaan ainakin saimme hyvää ja silmääkin ilahduttavaa hilloa.


Ohje 2:lle kilolle omppusia


  • 2 kiloa punaisia omenoita
  • 2 dl vettä
  • 1 kg hillosokeria
  • 1 g askorbiinihappoa  (hapettumisenesto  apteekista)

  1. Halkaise omenat ja poista siemenkota.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja omenat.
  3. Keitä kunnes omenat ovat lähes pehmenneet.
  4. Soseuta omenat.
  5. Lisää kattilaan hillosokeri ja keitä vielä noin 15 minuuttia.
  6. Kuori pois mahdollinen vaahto pinnalta.
  7. Sekoita askorbiinihappo tilkkaan vettä ja lisää keittämisen lopuksi hillon joukkoon.
  8. Kaada hillo kuumana valmiiksi desinfioituihin purkkeihin.
Desinfioin purkit reilussa 100-asteisessa uunissa. Se on helppo tapa, eikä tarvitse läträillä vesikattiloiden kanssa.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.