sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Tosca-omenapiiras.

 Tämä jos mikä, vastaa kyllä makean himoon ihan kympillä.
Käytin erilaisia pähkinöitä ja mantelia toscakuorrutteessa.
Ja kun noita omppusiakin on vielä jäljellä ihan kivasti, niin ei muuta kuin herkkua pyhäksi.


Pohja:


  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 125 g voita

  1. Yhdistä vehnäjauhot,leivinjauhe ja sokeri.
  2. Sulata voi ja sekoita jauhoihin.
  3. Taputtele taikina ohueksi kerrokseksi torttuvuoan pohjalle.
  4. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
  5. Lado omenanlohkot piiraspohjalle lomittain.
  6. Kaada kuuma tosca omenoiden pinnalle tasaisesti.
  7. Paista uunissa keskitasolla 175-asteessa noin 15-20 minuuttia. Tai kunnes tosca on saanut kauniin paistopinnan.,

Täytteeksi 5-6 keskikokoista omenaa lohkottuina.  
   - ei tarvitse kuoria kotimaisia omenoita.

Toscakuorrute:

  • 150 g voita
  • 150 g mantelilastuja tai saksanpähkinöitä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl maitoa

  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Lisää joukkoon muut ainekset paitsi mantelit/pähkinät.
  3. Anna kiehua hiljalleen noin 1-2 minuuttia.
  4. Sekoita joukkoon mantelit/ pähkinät.
  5. Ota kattila liedeltä ja levitä omenoiden pinnalle.



Koska omenat ovat kotimaisia eivätkä sisällä mitään höpöhöpö aineita, en kuorinut niitä ollenkaan. 


Piiras on menossa vasta uunin lämpöön. Loppukypsennys 175-asteessa ja noin 15-20 minuuttia uunista riippuen.


Mantelit ja pähkinät jätin ihan tarkoituksella hieman rouheammiksi. Mutta mantelilastuja voi käyttää ihan normaalisti.


Valmis toscakuorrute on sakeaa ja kiiltävää. Ja se kannattaa levittää välittömästi omenalohkojen pinnalle, ennen kuin se alkaa jähmettyä.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.