perjantai 7. lokakuuta 2016

Köyhät ritarit.

Illat tummenee ja kylmenee, silloin meillä kaivetaan pannuja esille ja herkutellaan jälkkäreillä.
Oli ihan pakko saada kunnon paukku "rikkaita ritareita". Ja kaloreita laskematta.
Meillä nämä ritarit tehdään aina yleensä ranskiksesta, pullaa kun ei yleensä tuppaa juurikaan jämään kuivumiseen asti.


Reseptiikka on 5:lle herkuttelijalle


  • 2 ranskanleipää
  • 4 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • voita ja öljyä paistamiseen

  1. Leikkaa ranskanleipä 2-3 sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  3. Vispaa munat kevyesti, jotta rakenne rikkoontuu.
  4. Sekoita maito joukkoon.
  5. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy.
  6. Kasta leipäviipaleet kunnolla molemmilta puolilta maito-munaseokseeen ja paista pannulla kauniin kullanruskeiksi. 
  7. Peitä foliolla tai kannella, kunnes kaikki leivät on paistettu ja tarjoile kuumana.
  8. Lisänä vaniljalla ja sokerilla maustettua kermavaahtoa ja hilloa.


 Ja jos ei halua paistaa pannulla, niin uunissakin voi hyvin valmistaa, eikä rasvaa kulu samalla mitalla kuin pannulla tehden. 

Ei kommentteja: