Mukavan mehevä ja maukas piiras.
Erilaisten kaalien ystävänä käytin kukkakaalia ja parsakaalia ,jotka sopi tosi kivasti kinkun ja aurajuuston kaveriksi.
Ja kyllähän toi piiras hävisi alta aikayksikön parempiin suihin. Hyvä niin, ei tarvitse polttaa reseptiikkaa :))
Valmistin piiraan irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
Kaulin vain taikinan ohueksi ja niin isoksi että sain reunaakin pari senttiä. Eikä tarvitse esikypsentää pohjaa ennen täytteiden lisäystä.
Pohjaksi:
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- 3 rkl kylmää vettä
- ripaus suolaa ja sokeria
- Mittaa kulhoon vehnäjauhot,suola,sokeri ja huoneenlämpöinen voi.
- Nypi murumaiseksi seokseksi ja lisää kylmä vesi joukkoon.
- Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Kauli ohueksi,pyöreäksi levyksi ja siirrä voideltuun vuokaan (halkaisija n.24 cm)
- Kauli taikina niin, että saat vuokaan myös parin sentin reunat.
- Jätä odottamaan ja valmista täyte ja hyydyke.
Täyte:
- 200 g kinkkusuikaleita
- 1 punasipuli
- 1 paprika
- 300 g parsakaalia tai kukkakaalia
- 170 g aurajuustoa
- 1 valkosipulinkynsi
- jauhettua valkopippuria
- voita ja öljyä kuullotukseen
- Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla tai kasarissa.
- Esikypsytä pannulla sipuli,kinkkusuikaleet,paprika ja kaalit.Mausta valkosipulilla ja valkopippurilla.
- Siirrä täyte sivuun hellalta ja murenna aurajuusto täytteeseen ja sekoita kunnolla.
- Levitä täyte pohjan piiraspohjalle tasaisesti.
- Valmista hyydyke.
Hyydyke:
- 2 dl kermaa
- 3 kananmunaa
- 1 creme bonjour pippurimix
- 1 dl cheddarjuustoraastetta
- Mittaa kananmunat kulhoon ja riko rakenne.
- Sekoita joukkoon pippurimix ja kuohukerma.
- Kaada hyydyke piiraan pinnalle ja ripottele cheddarjuustoraaste viimeiseksi.
- Kypsytä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Hyydyke ja cheddarjuusto viimeistelee ja sitten uunin lämpöön. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti