perjantai 28. lokakuuta 2016

Tää män ihan pannukakuks.


Tämä kokeilu meni hyvässä mielessä  pipariksi.
Mieli on tehnyt pitkään kokeilla paljon mainostettua taikapannaria, kuitenkin olin niin laiska,
 etten sitten käynyt etsimässä reseptiikkaa tai kysynyt Herra Googlelta.
Tietysti ihan loogisesti päättelin "viisaana" että kyllä minä varmaan osaan.
Noooo, ei mennyt lähellekkään,    Ei tietoakaan minkäänlaisista kerrostumista. !!! Eli kyllä minä seuraavaksi sen reseptin joudun kaivamaan.

Mutta ihan pirun hyvänmakuisen ja hauskan pannarin sain kuitenkin aikaiseksi.
Raaka-aineet oli samat kuin pannarissa yhdellä sitruunalla rikastettuna, mutta sokerin korvasin tomusokerilla ja määrät olivat erilaiset.



Reseptiikka:


  • 3 kananmunaa eroteltuna
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl maitoa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 30 g voita vuoan pohjalle voiteluun

  1. Erottelin ensin keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
  2. Lisää keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Mittaa maito joukkoon ja sekoita.
  4. Yhdistä vehnäjauhot ja sitruunan kuoriraaste taikinaan.
  5. Vispaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele hellästi taikinaan.
  6. Levitä taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alaosassa 175-asteessa noin 40 minuuttia. - tai kunnes pannari on kohonnut ja saanut kauniin värin pintaan.




 Kohonnut on kyllä ihan loistavasti, mutta tyylilleen uskollisena se kuitenkin laski uunista ottamisen jälkeen.


 Taikinasta tuli kyllä ihanan kuohkea ja tasainen.


Joten rakenne oli ihan erilainen kuin perinteisessä pannarissa.
Ei tullut tanakkaa tavaraa vaan ihan kuohkea ja kevyt kakkunen.

Ja sitruuna teki ihan oman säväyksen pannariin.








Sulatin voi suoraan vuoassa lämpenevässä uunissa ja voitelin koko vuoan kauttaaltaan.













Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.