maanantai 2. marraskuuta 2015

Savustettua kalkkunanrintaa ja persimoneja. Kastikkeena cantalopemelonivinegrette.

Mukavan hedelmäinen kalkkunasalaatti.
Sopii ruokaisaksi salaatiksi. Riittää kahdelle hengelle.
Kastikkeena raikas vinegrette, johon on lisätty cantalopemelonia.Kastike on siitäkin syystä hyvä, ettei se erotu kerroksittain vaikka siinä on joukossa hyvin vesipitoinen meloni. Kuten kuvassa näkyy,kastike on kuin ohut majoneesikastike, mutta ohuempi ja kevyempi versio.




Tarvitset salaattiin:
  • vihreää salaattia pohjaksi  tai väriä antavaa mixiä jossa tammenlehtisalaattia, punasalaattia jne.
  • 2 persimonia
  • 200 g cantalopemelonia
  • 10 cm pala tuorekurkkua
  • 400 g savustettua kalkkunanrintaa
  • pieni rasia kirsikkatomaatteja
  • tuoretta oreganoa tai basilikaa mausteeksi ja koristeeksi


  1. Salaatin pohjaksi revin salaatin käsin. Väriä ja makua saisi hyvin erilaisista salaatti sekoituksista
  2. Viipaloin ja pilkoin, hedelmät ja kasvikset ihan erilaisiin muotoihin. Melonista tein pariisinraudalla pallosia, persimoneista viipaleita jne. Erilaiset muodot vaan sopivat joihinkin salaatteihin todella hyvin.
  3. Savustetun kalkkunanrinnan viipaloin ja sekoitin salaattiin.
  4. Pinnalle ja salaatin joukkoon laitoin tuoretta oreganoa antamaan makua ja väriä.



Melonivinegrette:
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 ½ dl öljyä
  • 60-70 g cantalopemelonia
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus valkopippuria ja suolaa

  1. Mittaa punaviinietikka ja öljy lasiin. 
  2. Paseeraa tehosekoittimessa meloni, lisää joukkoon hunaja ja ripaus suolaa ja valkopippuria.
  3. Yhdistä öljy-viinietikkaseos melonisoseen joukkoon tehosekoittimessa ja tarkista maku.
  4. Kastike on valmis tarjottavaksi. Sekoita salaatin joukkoon tai tarjoa erikseen.






Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.