maanantai 9. marraskuuta 2015

Mustikkahyytelö.

Mustikkahyytelö on valmistettu pieneen kakkuvuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 15 cm eli siinä valmistetaan suurinpiirtein 3 munan kakkupohja.
Tämä jälkiruoka kannattaa tehdä valmiiksi edellisenä päivänä,jotta se saa rauhassa hyytyä.


 Tarvikkeet:

  • 3 keltuaista
  • 1 ½ dl hienoa sokeria
  • 4 dl mustikkasosetta  
  • 1 rkl vaniljasiirappia tai 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 6 liivatelehteä
  1. Aloita valmistus paseeraamalla tuoreet tai sulatetut mustikat.
  2. Siirrä liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään  noin 5 minuutiksi.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Lisää vaahdon joukkoon mustikkasose sekä vanilja ja sekoita hellästi.
  5. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita mustikka vaahtoon.
  6. Sulata liivatelehdet tilkkaan maitoa tai kermaa, lisää se mustikkavaahdon joukkoon varovasti kaataen ja kokoajan sekoittaen.
  7. Kaada vanukas vuokaan ja tasoita tarvittaessa.Jos käytät irtopohjaista kakkuvuokaa, reunoihin kannattaa leikata suikaleet leivinpaperista, näin reunat jäävät siistiksi irroitus vaiheessa.
  8. Siirrä vanukas kylmään hyytymään,mielellään vaikka seuraavaan päivään ja koristele pinta.

Hyytelön pinnalle:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • väriksi hieman mustikkamehua
  • 1 dl tuoreita tai pakastemustikoita



  1. Vispaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljalla ja tilkalla mustikkamehua.
  2. Pursota tai levitä lastalla kerma hyytelön pinnalle ja koristele mustikoilla. 

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.