Tämä jälkiruoka kannattaa tehdä valmiiksi edellisenä päivänä,jotta se saa rauhassa hyytyä.
- 3 keltuaista
- 1 ½ dl hienoa sokeria
- 4 dl mustikkasosetta
- 1 rkl vaniljasiirappia tai 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl kuohukermaa
- 6 liivatelehteä
- Aloita valmistus paseeraamalla tuoreet tai sulatetut mustikat.
- Siirrä liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahdon joukkoon mustikkasose sekä vanilja ja sekoita hellästi.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita mustikka vaahtoon.
- Sulata liivatelehdet tilkkaan maitoa tai kermaa, lisää se mustikkavaahdon joukkoon varovasti kaataen ja kokoajan sekoittaen.
- Kaada vanukas vuokaan ja tasoita tarvittaessa.Jos käytät irtopohjaista kakkuvuokaa, reunoihin kannattaa leikata suikaleet leivinpaperista, näin reunat jäävät siistiksi irroitus vaiheessa.
- Siirrä vanukas kylmään hyytymään,mielellään vaikka seuraavaan päivään ja koristele pinta.
Hyytelön pinnalle:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- väriksi hieman mustikkamehua
- 1 dl tuoreita tai pakastemustikoita
- Vispaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljalla ja tilkalla mustikkamehua.
- Pursota tai levitä lastalla kerma hyytelön pinnalle ja koristele mustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti