torstai 19. marraskuuta 2015

Isännän makaronilaatikko :)) :))

Ensin kävin kaupassa hakemassa tarjouksesta kilon jauhelihaa ja 2 pussia makaronia.
Sipulit ja muut mausteet löytyivät kodin kaapeista. Ohje tekemiseen löytyi makaronipussin kyljestä.

Tarveaineet olivat:

makaronia 2 pussia (400 g:n pussi)
jauhelihaa         1 kg = 1000 g
sipuleita            2 isoa
suola               3 tl
curry               3 tl
valkopippuri    ½ tl
paprikajauhe    3 tl
kananmunia 7 kpl (kokoa M)
maitoa              1 ltr punaista ja loput tarvittavat sinistä maitoa, yht. noin 1,5 ltr

Mukailin ohjetta ja näin se suurinpiirtein meni:

Silppusin sipulit pieniksi paloiksi.
Laitoin kattilaan kiehumaan 4 litraa vettä.
Lisäsin joukkoon suolaa 2 teelusikallista ja ruokaöljyä 2 ruokalusikallista.
Jäin odottelemaan, että vesi alkaa kiehua.

Lorautin paistinpannulle hieman ruokaöljyä ja heitin sipulit kuullottumaan päälle.

Sitten muistin, että voin valmistella kananmunamaidonkin valmiiksi.
Rikoin kaikki 7 kananmunaa vatiin ja vatkasin keltuaiset rikki.
Lisäsin punaisen maidon ja vähän vielä lisää hämmentämistä.

Huh, tässä vaiheessa huomasin olevani jo Sähläys&Säätö Oy:n työntekijä.
Mitä seuraavaksi pitikään tehdä?

Tsekkasin makaronipussin kylkeä uudelleen ja pääsin taas kartalle.
Laitoin uunin lämpiämään 200 asteeseen.
Huom. muistin tarkistaa, ettei sinne jää mitään leivinpaperia palamaan.

Vesikin oli alkanut kiehua kattilassa, joten heitin sinne kaikki makaronit.
Hämmensin perään lusikalla, jotteivat makaronit vain klöntsähtäisi pohjalle.
Laitoin kellonajan mieleen, jotta ottaisin makaronit pois 8 minuutin päästä.


Siirryin paistinpannun ääreen.
Heitin kuullottuneet sipulit jemmalautaselle.
Tilalle laitoin kiloisen jauhelihaklöntsän.
Paloittelin sitä lastalla, jotta se ruskistuisi mahdollisimman nopeasti.

Huomasin äskeisen 8 minuutin menneen,
joten kaadoin puolikypsät makaronit lävikköön ja huuhtelin ne kuumalla vedellä.
Sitten palautin makaronit kattilaansa.

Tällaikaa oli jauheliha ruskistunut paistinpannussa.
Lisäsin sipulit ja mausteet ylläolevan tarvikelistan mukaisesti jauhelihaan ja sekoittelin ne joukkoon.

Seuraavaksi muistin voidella vuoka-astiat makaronilaatikolle.

Jess! Vihdoinkin kaikki alkuvalmistelut tehty!

Nyt pääsin tekemään itse makaronilaatikkoa.
Ensiksi laitoin kerroksen makaronia vuoan pohjalle, päälle kerros jauhelihaa ja taas makaronia kerros. Laitoin kerroksia niin monta kuin vuoassa laitoja riitti.

Seuraavaksi kaadoin kananmunamaidon molempiin vuokiin, joihin olin makaronia ja jauhelihasötkötystä laittanut.  Huomasin, ettei munamaito ihan riittänyt. Niinpä lisäsin normaalia sinistä maitoa.

Sillaikaa uuni olikin lämminnyt 200 asteeseen. Siirsin vuoat uuniin ja lisäsin vielä lopuksi niihin hieman sinistä maitoa, että kamat olisivat ainakin lähes piilossa.


Tässä vaiheessa minulle oli tulleet yleisöksi lapset ja kissat, jotka olivat jo kovin nälkäisiä. Onneksi uuniin sai ajastuksen tunniksi, joten kukin sai seurata kuinka kauan vielä menee. Ajan loppuessa myös emäntä tuli töistä.

Kun otin kypsät makaronilaatikot uunista olikin perheessä tilanne päällä. Nälkäiset suut valittivat miksi laatikot on niin kuumia, ettei voi heti syödä, eikä siinä kaikki…

…että kehtasivat huomauttaa talousketsupista, jonka olin päivällä halvalla ostanut. Olisi kuulemma pitänyt olla 3 kertaa kalliimpaa Haintsia. Onneksi saivat äkkiä ruoan lautaselleen. Ruoka tukki nälkäisten suut. Ottivat lisääkin. Pöydästä poistuessaan lapset kiittivät.

Jospa makaronilaatikko onnistui sittenkin...


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.