tiistai 3. marraskuuta 2015

Appelsiiniset suklaakeksit.

Rapean mureita appelsiinikeksejä suklaatäytteellä.
Ohjeesta saadaan noin 30 kappaletta riippuen koosta.
Ohjeessa voisi käyttää myös valkosuklaata.



 Keksitaikina:



  • 180 g voita huoneenlämpöisenä
  • 300 g vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 100 g sokeria
  • 100 g mantelijauhoja
  • 1 kananmuna
  • ½ dl appelsiinimehua
  • 2 appelsiininkuorta raastettuna hienoksi
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin.
  3. Yhdistä muut ainekset taikinaan ja sekoita hyvin tasaiseksi.
  4. Muotoile taikina leivinpaperille pötköksi ja siirrä kylmään jähmettymään. Taikinaa on helpompi käsitellä hieman jäähtyneenä.
  5. Kun taikina on hieman kovettunut, kauli se tasaiseksi levyksi leivinpaperin päällä ja ota pyöreällä muotilla tasakokoisia kiekkoja. Tai voit pyöritellä tasakokoisia pallosia ja taputella ne sitten pellillä tasakokoisiksi ympyröiksi.
  6. Paista uunin keskiosassa 180-asteessa noin 10-15 minuuttia.
  7. Jäähdytä hyvin ennen täyttämistä, parhaiten ritilällä.
Täyte:
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 300-g tummaa suklaata
  1. Kiehauta kerma pienessä kattilassa ja sulata suklaa kerman joukkoon pieninä paloina.
  2. Anna suklaaseoksen jäähtyä hieman ja levitä täytettä keksinpuolikkaalle, kanneksi toinen keksi ja koristele pinta suklaatäytteellä tai sulatetulla suklaalla.
  3. Huomaathan, että suklaatäyte jäähtyessään kovettuu,mutta saat sen taas käyttökuntoon mikrossa lämmittämällä.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.