Rapean mureita appelsiinikeksejä suklaatäytteellä.
Ohjeesta saadaan noin 30 kappaletta riippuen koosta.
Ohjeessa voisi käyttää myös valkosuklaata.
Keksitaikina:
Ohjeesta saadaan noin 30 kappaletta riippuen koosta.
Ohjeessa voisi käyttää myös valkosuklaata.
- 180 g voita huoneenlämpöisenä
- 300 g vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 100 g sokeria
- 100 g mantelijauhoja
- 1 kananmuna
- ½ dl appelsiinimehua
- 2 appelsiininkuorta raastettuna hienoksi
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin.
- Yhdistä muut ainekset taikinaan ja sekoita hyvin tasaiseksi.
- Muotoile taikina leivinpaperille pötköksi ja siirrä kylmään jähmettymään. Taikinaa on helpompi käsitellä hieman jäähtyneenä.
- Kun taikina on hieman kovettunut, kauli se tasaiseksi levyksi leivinpaperin päällä ja ota pyöreällä muotilla tasakokoisia kiekkoja. Tai voit pyöritellä tasakokoisia pallosia ja taputella ne sitten pellillä tasakokoisiksi ympyröiksi.
- Paista uunin keskiosassa 180-asteessa noin 10-15 minuuttia.
- Jäähdytä hyvin ennen täyttämistä, parhaiten ritilällä.
Täyte:
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 300-g tummaa suklaata
- Kiehauta kerma pienessä kattilassa ja sulata suklaa kerman joukkoon pieninä paloina.
- Anna suklaaseoksen jäähtyä hieman ja levitä täytettä keksinpuolikkaalle, kanneksi toinen keksi ja koristele pinta suklaatäytteellä tai sulatetulla suklaalla.
- Huomaathan, että suklaatäyte jäähtyessään kovettuu,mutta saat sen taas käyttökuntoon mikrossa lämmittämällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti