Alkuruuaksi, buffaan,pieneksi suolaiseksi tai vaikka jouluiseen menyyseen.
Maut tukevat hyvin toisiaan. Smetana,sipuli ja mäti ovat jo itsessään ihania, mutta rakentelin siihen vielä hieman kylmäsavua ja tummaa leipää. Tässä leipänä oli makeahko saaristolaisleipä, mutta jos makeudesta ei niin välitä, voi senkin korvata tavallisella tummalla leivällä loistavasti.
6: lle herkuttelijalle tarvikkeet:
Yksi hyvä niksi tillin säilytykseen : Kääri tillipuntti leivinpaperiin ja laita lämpöisellä vedellä täytettyyn lasiin tai maljakkoon ja säilytykseen kylmään. Tilli virkoaa ja säilyy monta päivää hyvänä.
Maut tukevat hyvin toisiaan. Smetana,sipuli ja mäti ovat jo itsessään ihania, mutta rakentelin siihen vielä hieman kylmäsavua ja tummaa leipää. Tässä leipänä oli makeahko saaristolaisleipä, mutta jos makeudesta ei niin välitä, voi senkin korvata tavallisella tummalla leivällä loistavasti.
- 6 viipaletta saaristolaisnappeja
- 120 g smetanaa
- 1 dl kuohukermaa
- ½ tl piparjuuriraastetta
- 2 tl sinappia
- ripaus suolaa ja valkopippuria
- 40-50 g kirjolohenmätiä tai caviarttia
- 300 g kylmäsavukirjolohta viipaloituna
- ½ punasipuli leikattuna ohuiksi renkaiksi tai ihan pieniksi kuutioiksi
- tilliä ja sitruunaa koristeluun
- Paahda saaristolaisnapit.
- Vispaa smetana vaahdoksi ja sekoita joukkoon sinappi,piparjuuri,valkopippuri ja suola.
- Vispaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja sekoita smetanavaahdon joukkoon.
- Laita smetanavaahto pursotinpussiin, jossa on tylla ja pursota leipien reunat vaahdolla kauttaaltaan.
- Laita kylmäsavulohi pursotuksien keskelle ja lisää mäti kylmäsavulohen keskelle.
- Koriste ohuilla punasipulirenkailla,tillillä ja sitruunalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti