sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Pyörähdys Tallinnan joulutorilla ja mukava kokemus ravintola Wana Wiipurissa.

Oli taasen pikkujoulu aika. Oma mieli kaipasi jotakin pientä hemmottelua. Niinpä laitoimme kamat kasaan ja suuntasimme kohti Tallinnaa. Onnistuneeseen reissuun tarvitaan vain hyvää seuraa, rehellistä hyvää ruokaa ja tietysti juomaa. Jos vielä löytyisi ravintola, jossa olisi hyvä palvelu ja miljöö, niin siinä se olisi. Lyhyen etsimisen jälkeen sellainen ravintola tuli vastaan vain korttelin päästä Raekoja Platsin torilta. Hinnatkin olivat edullisemmat kuin torinvierusravintoloissa.
 


Tässä ravintelissahan me sitten  kävimme. 

Täytyy sanoa ,että ravintolassa erityisen suuren kiitoksen meiltä sai henkilökunta, joka huolehti kaikista asiakkaistaan ihan kokonaisvaltaisesti. Huolto pelasi ihan täysillä ihan alusta asti. Missään vaiheessa ei tullut tunnetta, meidät asiakkaana olisi jätetty yksin ihmettelemään. Taustalla soi Viipurin aikainen musiikki keskustelua häiritsemättömällä tasolla. Se loi oivan tunnelman tähän teemaravintolaan.


Lautaset olivat ihan tyyliin sopivat. Materiaali oli puuta. Ruuat lautasten päällä olivat maukkaat. Ne oli tehty perinteisen hyvällä maulla kruusailematta.

Jälkkäriksi pannacottaa ja vadelmaa.


      Ja toiselle ystävälle uuniomenaa ja jogurttijäädykettä.


Ja tämä... riemukas lopetus maukkaalle aterialle.

Aina tulee se hetki, kun kaikki hauska on lopetettava ja lähdettävä pois.
Lasku on usein se ikävämpi asia, mutta tästäkin tehtiin ihan harmiton juttu pienen huulen heiton kera.
Pyysimme seurueena pientä ja nättiä laskua. Ja tulihan sieltä pieni lasku, oikein pieneksi ja söpsäksi paketiksi taiteltuna :)


Tunnelmaa loivat runsaat valot ja mahtavan iso joulukuusi.


Tunnelma Tallinnan torilla on aina todella hyvä.
Ihmiset ovat hyvällä tuulella ja silminnähden iloisia.
Hetken kuunnellen kuulee saksaa, venäjää, ruotsia, suomea ja jopa tallinnaa...
Glögeistä pitävälle, terästyksillä tai ilman, on tarjolla laatuja ja makuja ihan jokaiseen makuun.
Näin suomalaisena tulee mieleen tästä Viro-matkailusta ja vapaammasta alkoholin myynnistä se, ettei täällä kuitenkaan näy juurikaan juopuneita ihmisiä. Meille Suomeenkin haluaisin tälläisiä joulutoreja. Ne luovat omalla tavallaan jouluisen tunnelman meille kaikille.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.