sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kastike,joka tuo mummolan ajat lämpöisesti mieleen.Ohjeet mummolta omalle äidille ja siitä eteenpäin lapsille.

Monet asiat kulkevat isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle. Aikoihin ei ole tullut tehtyä munakastiketta ja nyt lohelle sellainen tehtiin.Ulkonäöltä kastike ei ole kummoinen mutta se maku. Tämä kastike on erilaisten kalaruokien kaveri. Varsinkin paistetuille kaloille hyvä partneri.
Ohje on simppeli ja suurus lisätään kuumaan kermaseokseen, niin kastike ei pala pohjaan niin helposti.


Munakastike


  • 7 dl kerma-maitoa   ( puolet kermaa ja puolet maitoa )
  • 30 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 keitettyä kananmunaa raastettuna
  • mausteiksi jauhettua valkopippuria ja suolaa

  1. Kerma-maito seos kiehautetaan.
  2. Voi sulatetaan pienessä astiassa ja siihen sekoitetaan joukkoon vehnäjauhot.
  3. Voi-vehnäjauhoseos lisätään kuumaan kermaan ja sekoitetaan tasaiseksi.
  4. Keitetään miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia sekoitellen pohjaan palamisen estämiseksi.
  5. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.
  6. Lisää viimeiseksi raastettu kananmuna.
  7. Jos haluat ohuemman kastikkeen,lisää maitoa tai kermaa.










Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.