tiistai 24. marraskuuta 2015

Hiljalleen hentoisia jouluisia makuja.Kanelilla maustettuja luumuja ja vaniljakermaa.

Simppeli jälkiruoka joka ei kikkailuja kaipaa.
Nopea valmistaa eikä tarvitse koluta koko keittiökaapistoa läpi saadakseen tarvikkeet kasaan.
Sopii jouluiseksi jälkkäriksi ja pieni terästys vaikka rommilla tai konjakilla tekee hienon maun. Ja masukin kiittää.


Tästä reseptistä saadaan jälkiruoka kahdelle. Luumut sopivat myös rahkan joukkoon ja torttujen täytteeksi.


 Liemi:

  • 1 dl hienoa sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 viipale sitruunaa
  • 250 g kuivattuja luumuja

  1. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi.
  2. Pese sitruuna ja tee siitä yksi isohko lohko tai viipale. Lisää kanelitanko ja sitruuna liemeen.
  3. Keitä sokerilientä hiljalleen 5-10 minuuttia ja jäähdytä liemi.
  4. Lisää kuivatut luumut sokeriliemeen ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
  5. Luumujen kaveriksi vatkasin kuohukerman pehmeäksi vaahdoksi ja maustoin vaniljalla.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.