maanantai 26. lokakuuta 2015

Viikonlopulta jäi savustettua lohta ja jalostimme sitä japanilaisittain.

Meillä on kokeiltu susheja ja kaikenlaisia muita japanilaistyylisiä herkkuja. Nyt kokeilimme lohta, joka valmistettiin soijaan,valkoviiniin ja sokeriin kasvis-suikaleilla maustettuna.
Hyvin omassa ruokakunnassakin huomaa,kuinka makuja on monenlaisia,toisille maistuu ja osa ei tykkää ollenkaan. Eli erilaisiin makuihin on pientä totuttelua.
Lisäkkeinä oli ihan suomalaisittain keitettyä perunaa ja salaattia.


Reseptiikka:


  • n.500-600 g paistettua tai savustettua lohta
  • 1 dl soijaa
  • 3/4 dl valkoviiniä
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 50 g porkkanaa
  • 25 g purjoa

  1. Paloittele tai viipaloi lohet suuhun sopiviksi annospaloiksi.
  2. Kuori ja suikaloi porkkana ihan ohuiksi suikaleiksi. Halkaise purjo,huuhtele ja suikaloi myös ohuiksi suikaleiksi.
  3. Mittaa pieneen kattilaan soija,valkoviini ja sokeri.
  4. Kiehauta soijaseos ja lisää porkkanasuikaleet kiehumaan hetkeksi joukkoon. 
  5. Ota kastike liedeltä ja lisää purjosuikaleet viimeisenä joukkoon.
  6. Jäähdytä kastike ja sekoita kalojen joukkoon.
  7. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.