perjantai 23. lokakuuta 2015

Tonnikalapiiras.

Kun suolaisen nälkä iskee ikävästi niskaan,on mukavaa kun kaapista löytyy jotakin valmista evästä- muutakin kuin leipää.
Tämän piiraan ohje on mahtavalta kasarivuosikymmeneltä ja vanhasta keittokirjasta, ajan patinoimalta ja ajattomalta ajalta.
Piiras on valmistettu irtopohjaiseen kakkuvuokaan.


Pohja:

  • 250 g vehnäjauhoja
  • 125 g kylmää voita
  • 1 kananmuna
  • tarvittaessa loraus vettä
  1. Mittaa voi ja jauhot taikinakulhoon ja vaivaa tasaiseksi.
  2. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita kunnolla. Jos taikina jää liian kuivaksi, sekoita joukkoon ihan vain ripaus kylmää vettä ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toisesta osasta ohut pohja kakku-tai piirakka vuokaan. Kauli taikina niin että sitä riittää myös pari senttiä reunaksi.
  4. Jätä toinen puoli taikinasta kanneksi. 
Täyte:

  • 2 sipulia kuutioituna
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 1 tölkki säilöttyä tomaattimurskaa
  • 100 g oliiveja
  • 200 g tonnikaa 
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ½ tl timjamia
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl voita ja 1 rkl öljyä
  • 4 rkl kermaa ja 2 kananmunaa
  • 1 keltuainen piiraan voiteluun

  1. Kuumenna kasari ja lisää voi sekä öljy.
  2. Kuullota sipulia ja paprikaa muutama minuutti kasarissa.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska,oliivit ja tonnikala.
  4. Mausta seos ja hauduta hetki,että kaikki maut tasaantuvat.
  5. Levitä tonnikalaseos kaulitun pohjan pinnalle tasaisesti.
  6. Yhdistä kerma ja kananmunat keskenään ja riko rakenne hyvin. Kaada kermaseos tonnikalamassan päälle.
  7. Kauli loppu taikina  ohueksi kanneksi piiraalle ja voitele keltuaisella.
  8. Paista uunin keskitasolla 225-asteessa noin 30-minuuttia.
  9. Tarjoa sellaisenaan tai  salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.