Tämän piiraan ohje on mahtavalta kasarivuosikymmeneltä ja vanhasta keittokirjasta, ajan patinoimalta ja ajattomalta ajalta.
Piiras on valmistettu irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
Pohja:
- 250 g vehnäjauhoja
- 125 g kylmää voita
- 1 kananmuna
- tarvittaessa loraus vettä
- Mittaa voi ja jauhot taikinakulhoon ja vaivaa tasaiseksi.
- Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita kunnolla. Jos taikina jää liian kuivaksi, sekoita joukkoon ihan vain ripaus kylmää vettä ja vaivaa taikina tasaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toisesta osasta ohut pohja kakku-tai piirakka vuokaan. Kauli taikina niin että sitä riittää myös pari senttiä reunaksi.
- Jätä toinen puoli taikinasta kanneksi.
Täyte:
- 2 sipulia kuutioituna
- 1 punainen paprika kuutioina
- 1 tölkki säilöttyä tomaattimurskaa
- 100 g oliiveja
- 200 g tonnikaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
- ½ tl timjamia
- ripaus suolaa
- 2 rkl voita ja 1 rkl öljyä
- 4 rkl kermaa ja 2 kananmunaa
- 1 keltuainen piiraan voiteluun
- Kuumenna kasari ja lisää voi sekä öljy.
- Kuullota sipulia ja paprikaa muutama minuutti kasarissa.
- Lisää joukkoon tomaattimurska,oliivit ja tonnikala.
- Mausta seos ja hauduta hetki,että kaikki maut tasaantuvat.
- Levitä tonnikalaseos kaulitun pohjan pinnalle tasaisesti.
- Yhdistä kerma ja kananmunat keskenään ja riko rakenne hyvin. Kaada kermaseos tonnikalamassan päälle.
- Kauli loppu taikina ohueksi kanneksi piiraalle ja voitele keltuaisella.
- Paista uunin keskitasolla 225-asteessa noin 30-minuuttia.
- Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti