lauantai 24. lokakuuta 2015

"Mustat banaanit"

Mustat banskut on nopea ja hyvä jälkkäri,varsinkin kun banaanit ovat parhaimmillaan. Eli valmiiksi hyvin pilkukkaita ja tummia.
Kaupoissa joudutaan usein heittämään pois liian tummiksi menneitä banaaneja,vaikka silloinhan ne vasta parhaimmillaan onkin.




Uunissa ja omassa kuoressaan kypsennettyihin banaaneihin saadaan samanlainen maku kuin friteerauksessa,tosin ihan ilman raskasta öljyssä keittämistä ja taikinakuorta. Joten vaihtoehto on paljon kevyempi.

Kypsät banaanit vuokaan tai pannuun ja uuniin. 
Uuniin 200-astetta ja  uunin keskitasolla niin kauan kuin banaaneihin on tullut syvän musta väri.
Tarjoile kuumana. Makupareiksi vaniljajäätelöä tai kastiketta. Suklaata tai suklaakastiketta.


Kun banaaneissa on hyvä tumma väri, voi kuorta hieman avata ja laittaa tummaa suklaata kuoren alle koverrettuun koloon, kuori kiinni ja hetkeksi uuniin, vaniljajäätelöä tai kastiketta ja Nam.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.