tiistai 20. lokakuuta 2015

Ruusunmarjasta ja valkosuklaasta loistava ja helppo jälkiruoka.

Tämä jälkiruoka on hyvin helppo eikä tarvitse kikkailla erikseen liivatteiden kanssa,
Käytin hyytelöön Dan Sukkerin hyytelösokeria, jonka johdosta epävarmakin kokki onnistuu.
Tästä reseptistä saadaan 5 annosta,eikä aikaa  tekemiseen mene kuin hetki. Vanukas hyytyy vielä jääkaapissakin yllättävän nopeasti ja on valmis koristeltavaksi noin tunnissa. Ja mikä parasta,ruusunmarjassa on rutkasti c-vitamiinia.


Reseptiikka:


  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 dl ruusunmarjasosetta (kaupan pakastealtaassa on näppärä 200 g rasia)
  •  1 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
  • 1 dl dan sukkerin hyytelösokeria  (multi)
  • 100 g valkosuklaata

  1. Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi valkosuklaa.
  2. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä ihan vain noin minuuttin verran.
  3. Ota kattila liedeltä ja sulata valkosuklaa paloina joukkoon.
  4. Kaada vanukas välittömästi annosmaljoihin hyytymään ja siirrä kylmään.
  5. Tarjoa tomusokerilla makeutetun ruusunmarjasoseen kanssa.


Kastikkeeksi :  1 dl ruusunmarjasosetta ja 1 rkl tomusokeria sekoitettuna keskenään.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.