lauantai 25. heinäkuuta 2015

Yhdistin onnistuneesti kaksi lemppariani, appelsiinin ja mansikan.

Kiva yhdistelmä raikasta appelsiinia ja makeata mansikkaa.
Olen aina pitänyt crepes susetesta ja tietty mansikasta, joten ajattelin voisiko näitä kahta yhdistää.
Tuli oikein onnistunut hillo. Käytin lettujen kanssa ja käytin myös täytekakussa. Toimii..


Tarvikkeet:

  • 1 kg tuoreita mansikoita
  • 2 appelsiininmehu
  • 1 appelsiininkuoriraaste
  • 500 g sokeria
  • 1 tl melatiinia ja 1 rkl sokeria

  1. Perkaa ja paloittele mansikat.
  2. Pese appelsiinit huolellisesti. Raasta toisesta appelsiinista kuori ja purista kummastakin appelsiinista mehu talteen.
  3. Laita mansikat ja appelsiini kattilaan ja keitä miedola lämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Lisää joukkoon sokeri ja kiehauta kunnolla,että sokeri ehtii sulamaan hyvin.
  5. Sekoita melatiini ja sokeri keskenään ja sekoita hillon joukkoon.
  6. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia ja kuori pinnalta mahdollinen vaahto pois.
  7.  Kaada kuumana desinfioituihin purkkeihin. Itse keitin lasipurkit ja huuhtelin melatiinilla.











Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.