maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kesä on vähän mitä on, mutta grilli kuumenee joka tapauksessa.

Valmistin savupaprikalla maustetun barbequekastikkeen lihalle.
Maistuu kylmänä ja kuumana, säilyykin vielä muutaman päivän ihan loistavasti.
Tällä reseptillä valmistettuna kastiketta saadaan noin ½ litraa.


Tarvikkeet:

  • tuoreita ja kypsiä tomaatteja 400 g
  • 2 sipulia
  • 1 paprika
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 tl savupaprikajauhetta
  • 30 g tuoretta inkivääriä tai jauhettuna 1 tl
  • 2 tl juustokuminaa  (jeeraa)
  • 1 tl tinjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • ½ dl siirappia
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • ripaus cayannepippuria
  • 100 g voita lopuksi.


  1. Paloittele tomaatit,sipulit ja paprikat kuutioiksi.
  2. Kuori valkosipulit ja paloittele pienemmiksi kuutioiksi, ei murskaksi.
  3. Kuumenna öljy  ja voi kattilassa ja lisää joukkoon paloitellut kasvikset.
  4. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä pehmeiksi,välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia.
  5. Mittaa kaikki mausteet kasvismassaan ja anna hautua kannen alla,kunnes kasvikset ovat pehmenneet täysin
  6. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Soija tekee sen, ettei suolaa välttämättä tarvitse laittaa ollenkaan.
  7. Siivilöi kastike lopuksi ja jäähdytä.



Soijan ansiosta kastikkeesta tulee ihanan tumma, voi taas antaa hienon kiillon.
Tästä kastikkeesta saa hyvän dippikastikkeen,jos soseuttaa kasvikset liemeen eikä siivilöidä ollenkaan.




Ei kommentteja: