Valmistin savupaprikalla maustetun barbequekastikkeen lihalle.
Maistuu kylmänä ja kuumana, säilyykin vielä muutaman päivän ihan loistavasti.
Tällä reseptillä valmistettuna kastiketta saadaan noin ½ litraa.
- tuoreita ja kypsiä tomaatteja 400 g
- 2 sipulia
- 1 paprika
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ dl oliiviöljyä
- 3 tl savupaprikajauhetta
- 30 g tuoretta inkivääriä tai jauhettuna 1 tl
- 2 tl juustokuminaa (jeeraa)
- 1 tl tinjamia
- 1 tl oreganoa
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- ½ dl siirappia
- 3 rkl soijaa
- 2 rkl viinietikkaa
- ripaus cayannepippuria
- 100 g voita lopuksi.
- Paloittele tomaatit,sipulit ja paprikat kuutioiksi.
- Kuori valkosipulit ja paloittele pienemmiksi kuutioiksi, ei murskaksi.
- Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja lisää joukkoon paloitellut kasvikset.
- Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä pehmeiksi,välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia.
- Mittaa kaikki mausteet kasvismassaan ja anna hautua kannen alla,kunnes kasvikset ovat pehmenneet täysin
- Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Soija tekee sen, ettei suolaa välttämättä tarvitse laittaa ollenkaan.
- Siivilöi kastike lopuksi ja jäähdytä.
Soijan ansiosta kastikkeesta tulee ihanan tumma, voi taas antaa hienon kiillon.
Tästä kastikkeesta saa hyvän dippikastikkeen,jos soseuttaa kasvikset liemeen eikä siivilöidä ollenkaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti