lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kirsikoita, mascarponea ja hiekkahentusia.

Pohjaksi rakentelin vanhalla ohjeella "hiekkahentusia" eli mukavan rapeita ja makeita murokuppeja.
Hiekkahentuset tein valmiiksi jo aiemmin ,useita päiviä ennen tarvetta.Eli ei tarvitse helteelläkään olla sisällä paistelemassa näitä,jos olet leiponut näitä jo valmiiksi.
Kirsikoita keittelin ruokokidesiirapissa ja sainkin hyvän täytteen torttuihin ja kakkuihin,myös talven varalle.


Hiekkahentuset:

  • 200 g voita tai margariinia
  • 160 g fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 80 g mantelijauhoa 
  • 350 g vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

  1. Vaahdota voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat-aineet keskenään ja yhdistä sokerivaahtoon.
  3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Jäähdytä taikina jääkaapissa helpommin käsiteltäväksi.
  5. Voitele vuoat.Kauli taikinasta ohuet pohjat tai taputtele sormin taikina vuokiin ihan reunoille asti.
  6. Paista uunissa keskitasolla 185-asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes taikina on muuttunut kauniin kullanruskeaksi.

Mascarponevaahto:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rasia mascarponea
  • 1-2 rkl hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta vaniljalla.


Kirsikkahilloke:
  • 400 g tuoreita kirsikoita
  • 1,5  dl ruokosokerisiirappia
  • 1 dl vettä
  1. Poista kirsikoista kivet.
  2. Kiehauta siirappi ja sokeri.
  3. Laske lämpöä hieman ja keitä siirappia noin viisi minuuttia, jotta kastike hieman sakenee.
  4. Lisää kirsikat joukkoon ja keitä taas noin viisi minuuttia hiljalleen poreillen.
  5. Jäähdytä.
  6. Täytä tartaletit mascarponevaahdolla ja tee keskelle pieni painauma kirsikkahillokkeelle.
  7. Koristele mintunlehdellä tai sitruunamelissalla.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.