torstai 9. heinäkuuta 2015

Valkosipuleita chili-paprikamarinadissa.

Oli kokeiltava istanbulin basaareista ostettuja mausteita, niinpä tein chilillä ja paprikalla marinoituja valkosipulinkynsiä. Käytin chilirouhetta makua antamaan  pienellä varauksella, tulisuudesta kun ei välttämättä ollut mitään tietoa. Mutta vahvuudeltaan olivat kuitenkin ihan keskivahvaa laatua.
Kiehautin valkosipulit nopeasti,jolloin ne ovat paljon "ystävällisempiä lähipiirille".


Tarvikkeet:

  • 3 kpl isoja valkosipuleita
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl chilirouhetta
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g paprikaa pieninä kuutioina
  • 1 rkl persilja silppua ( tuoretta)
  1. Poista valkosipuleista kuoret. Leikkaa kanta pois.Kastamalla kynnet kuumaan veteen,saadaan kuoret irroitettua huomattavasti paremmin.
  2. Kiehauta valkosipulinkynsiä pari minuuttia ja jäähdytä. 
  3. Sekoita öljy ja viinietikka keskenään.
  4. Pilko punainen paprika ihan pieniksi kuutioiksi ja leikkaa persilja silpuksi. Sekoita öljyn joukkoon.
  5. Yhdistä mausteet öljyseokseen.
  6. Lisää viimeiseksi kuoritut ja kiehautetut valkosipulinkynnet öljyyn ja anna maustua seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.