Valmistin yhden viineripitkon ja 8 kappaletta pieniä viinereitä.
Tarvitsin lehtitaikinaa,mansikoita,vaniljakiisseliä ja kakkukiillettä.
Todella herkullisia viinereitä ja seuraavanakin päivänä todella hyviä.
Nopean ja simppelin vaniljakiisselin valmistin itse,mutta kaupan valmista vaniljavanukastakin voi kiireessä käyttää.
Tarvikkeet:
- 500 g valmiita lehtitaikinalevyjä
- 1 kananmuna voiteluun
- Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi eli tasakokoisiksi neliöiksi.
- Paina kaikista neliöistä kulmat keskelle ja voitele kananmunalla.
- Pursota tai lusikoi vaniljakiisseliä neliön keskelle, kulmien päälle noin 1 tl.
- Paista uunin keskiosassa 220-asteessa noin 5-10 minuuttia,tai kunnestaikina on saanut kauniin värin.
- Jäähdytä viinerit.
- Täytä viinerien keskusta pienillä tai puolitetuilla mansikoilla.
- Valmista kakkukiille ja sivele koko viineri kiilteellä,myös taikinaiset reunat. Laittamalla kiillettä myös reunoille,saat lehtitaikinalle mukavan makeuden eikä se kuivukaan niin pian.Näin ne ovat meheviä myös seuraavana päivänä.
Vaniljavanukas:
- 2 ½ dl sokeria
- 5 keltuaista
- ½ dl seulottuja vehnäjauhoja
- 4 ½ dl maitoa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl huoneenlämpöistä voita
- Vispaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Sekoita vaahtoon vehnäjauhot.
- Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita kuuma maito vaahdon joukkoon pienissä erissä, kokoajan sekoittaen.
- Siirrä seos hellalle ja kypsennä miedolla lämmöllä,sekoittaen kokoajan,kunnes seos muuttuu sakean kiisselimäiseksi.
- Ota sivuun ja sekoita joukkoon n,1 rkl huoneenlämpöistä voita.
- Siirrä vaniljakiisseli kylmään vesihauteeseen jäähtymään.
- Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
- Kiehauta vesi.
- Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta vielä kerran.
- Kiille on valmista käyttöön hieman jäähdyttyään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti