tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kaupassa oli myynnissä herkullisia mansikkaviinereitä.Hinta oli sellainen, jotta ajattelin tehdä sitten ihan itse,rahaa säästellen ja koko populalle kerralla.

Valmistin yhden viineripitkon ja 8 kappaletta pieniä viinereitä.
Tarvitsin lehtitaikinaa,mansikoita,vaniljakiisseliä ja kakkukiillettä.
Todella herkullisia viinereitä ja seuraavanakin päivänä todella hyviä.
Nopean ja simppelin vaniljakiisselin valmistin itse,mutta kaupan valmista vaniljavanukastakin voi kiireessä käyttää.


Tarvikkeet:

  • 500 g valmiita lehtitaikinalevyjä
  • 1 kananmuna voiteluun

  1. Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi eli tasakokoisiksi neliöiksi.
  2. Paina kaikista neliöistä kulmat keskelle ja voitele kananmunalla.
  3. Pursota tai lusikoi vaniljakiisseliä neliön keskelle, kulmien päälle noin 1 tl.
  4. Paista uunin keskiosassa 220-asteessa noin 5-10 minuuttia,tai kunnestaikina on saanut kauniin värin.
  5. Jäähdytä viinerit.
  6. Täytä viinerien keskusta pienillä tai puolitetuilla mansikoilla.
  7. Valmista kakkukiille ja sivele koko viineri kiilteellä,myös taikinaiset reunat. Laittamalla kiillettä myös reunoille,saat lehtitaikinalle mukavan makeuden eikä se kuivukaan niin pian.Näin ne ovat meheviä myös seuraavana päivänä.


Vaniljavanukas:
  • 2 ½ dl sokeria
  • 5 keltuaista
  • ½ dl seulottuja vehnäjauhoja
  • 4 ½ dl maitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl huoneenlämpöistä voita

  1. Vispaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Sekoita vaahtoon vehnäjauhot.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita kuuma maito vaahdon joukkoon pienissä erissä, kokoajan sekoittaen.
  3. Siirrä seos hellalle ja kypsennä miedolla lämmöllä,sekoittaen kokoajan,kunnes seos muuttuu sakean kiisselimäiseksi.
  4. Ota sivuun ja sekoita joukkoon n,1 rkl huoneenlämpöistä voita.
  5.  Siirrä vaniljakiisseli kylmään vesihauteeseen jäähtymään.
  6. Mausta lopuksi vaniljasokerilla.

Kakkukiille:           Ohje kiilteeseen on myös Dan Sukker-paketin kyljessä

  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria

  1. Kiehauta vesi.
  2. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta vielä kerran.
  3. Kiille on valmista käyttöön hieman jäähdyttyään.




Ei kommentteja: