Tästä ohjeesta sain ketsuppia noin litran ja ohje on hyvinkin yksinkertainen.
Ja mitä kypsemmät tomaatit,sen parempi.
Chiliketsuppi säilyy jääkaapissa viikkoja, desinfioiduissa pulloissa kuukausia.
Reseptiikka:
- 1 ½ kg kypsiä tomaatteja
- 200 g sipulia
- 100 g punaista paprikaa tuoreena
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl siirappia
- 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
- 2-3 tl chilimurskaa
- 3 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl neilikkaa
- 1 tl maustepippuria
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- 1 tl sinapinsiemeniä
- Huuhtele tomaatit ja pilko lohkoiksi.
- Kuori ja kuutioi sipulit.
- Pilko paprikat kuutioiksi ja valkosipulinkynnet murskaksi.
- Mittaa kattilaan kaikki mausteet ja lisää kasvikset joukkoon.
- Keitä seosta noin tunti, kunnes kasvikset ovat täysin pehmenneet.
- Soseuta ja tarkista maku. Keitä vielä soseutettuna noin puoli tuntia, jotta kastike hieman keittyy kokoon ja maut tiivistyvät.
- Siirrä valmis kastike keitettyihin pulloihin kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti