sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Omat tomaatit antavat odottaa itseään, mutta onneksi kaupasta saa jo hyvinkin edulliseen kilohintaan. Joten tuumasta toimeen ja chiliketsuppia pöytään :))

Maku on hieman mausteinen,muttei liian tulinen. Hakkaa mennen tullen kaupasta ostetut halpis ketsupit.
Tästä ohjeesta sain ketsuppia noin litran ja ohje on hyvinkin yksinkertainen.
Ja mitä kypsemmät tomaatit,sen parempi.
Chiliketsuppi säilyy jääkaapissa viikkoja, desinfioiduissa pulloissa kuukausia.


Reseptiikka:
  • 1 ½ kg kypsiä tomaatteja
  • 200 g sipulia
  • 100 g punaista paprikaa tuoreena
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ dl siirappia
  • 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 2-3 tl chilimurskaa
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl neilikkaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl sinapinsiemeniä

  1. Huuhtele tomaatit ja pilko lohkoiksi.
  2. Kuori ja kuutioi sipulit.
  3. Pilko paprikat kuutioiksi ja valkosipulinkynnet murskaksi.
  4. Mittaa kattilaan kaikki mausteet ja lisää kasvikset joukkoon.
  5. Keitä seosta noin tunti, kunnes kasvikset ovat täysin pehmenneet.
  6. Soseuta ja tarkista maku. Keitä vielä soseutettuna noin puoli tuntia, jotta kastike hieman keittyy kokoon ja maut tiivistyvät.
  7. Siirrä valmis kastike keitettyihin pulloihin kuumana.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.