maanantai 24. heinäkuuta 2017

Tää on ollut mielenkiintoinen kesä.

Tuntuu vähän siltä, ettei tämä kesä ainakaan ole hellinyt vielä suurilla sadoilla puutarhassa.
Kasvihuoneessa on tulollaan viinirypälettä, kurkkuja, tomaatteja jne... - mutta eipä tarvitse kurkkujakaan varmaan tänä kesänä säilöä omasta sadosta. Taitaa mennä ihan ostopuuhiin.
Erilaiset salaatit ovat onnistuneet loistavasti ja niitä tuleekin enemmän kuin pystyy syömään.


Viime vuonna ensimmäiset kurkkusalaatit ja pikkelsit säilöttiin talveksi ennen heinäkuun puolta väliä. Tänä kesänä olemme saaneet satoa vasta omiin salaatteihin ja "mummon kurkkuihin".
Kukkaa kyllä pukkaa eli toivoa on vielä.


   Kasvihuoneeseen ja pihalle eri paikoille on laitettu erilaisia tomaattilajeja.
Ajattelimme kokeilla, mitkä lajit olisivat meidän pihamaastoon sopivimpia ja ehkä satoisempia.
Hauskin ehkä kaikista on matala kasvuinen pensastomaatti. Kasvi itsessään on todella pieni, mutta pientä tomaattia pukkaa kaikista taimista. Näitä pieniä tomaatteja on ollut mukava päästä napostelemaan.


Maa-artisokka on kokeilussa.
Vartta on tullut metrin verran ja odottelen, kukkiiko kasvi ollenkaan tänä vuonna. Toiveissa olisi tietenkin herkulliset mukulat mullan alla. :))


Laitoimme muutaman viiniköynnöksen kasvihuoneeseen viime vuonna. Kasvit ovat kasvaneet ihan kiitettävästi kattoon asti ja pieniä rypäleterttuja on myös ilmaantunut suhteellisen paljon.
Nyt toivotaan vain aurinkoa ja lämpöä saapuvaksi viimein.
Vuosi sitten yksi taimi teki rypäletertun ja maku oli tosi hyvä ja makea. Odotan innolla tosin hieman pessimistisesti.



      Pensaspapuja kylvettiin kasvihuoneeseen ja erilaisiin kukkapenkkeihin. Saldona vielä toistaiseksi on olleet vasta kukat. Eli kukintoa paljonkin, mutta ei vielä tietoakaan pavuista. 
      Liekö pölyttäjien puute vai auringon vähyys. Meillä ei ole juurikaan ollut minkäänlaisia pörriäisiä eikä itikoita pihapiirissä. Ihan keväällä oli jokunen kimalainen ja perhonen, mutta kukissa pörräävät ampparit ja mehiläiset puuttuvat ihan kokonaan. 
     

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.