sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Hyvä ja nopea marinadi ribseille.

Kaivelin omia vanhoja reseptejä ja löysin hyvän marinadin possulle, oli se sitten ribsejä tai kyljysselkää.
Keitin kyljen ensin suolalla, pippureilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä. Näin varmistin sitten ennen grillausta, että liha on hyvin maustunut ja irtoaa vaivatta luista. Eikä grillaus vie tuhottomasti aikaa ja tulos on täydellinen.



Marinadi riittää noin 5:lle kilolle lihaa eli resepti kannattaa puolitella jos valmistat pienemmän määrän lihaa. Vaikka hyvinhän tämä kastike säilyy jääkaapissa pitemmänkin aikaa.


Bbqmarinadi:


  • 2 tl jauhettua valkopippuria
  • 2 tl savupaprikaa
  • 2 tl tinjamia
  • 2 dl soijakastiketta
  • ½ sl sinappia
  • 1 dl ketsuppia
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 dl ruokaöljyä
  • 2 tl suolaa


1.     Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Annoin marinadin ainesten seistä sen verran, että fariinisokeri suli hyvin kastikkeeseen ja mausta tuli tasainen.

2.     Koska marinadi on hyvin sakeaa, sivele grillattavalle lihalle marinadia paiston aikana ja varo polttamasta lihaa. Ehdottomasti paras ja helpoin tapa on keittää ribsit ensin, jotta liha todella irtoaa hyvin luista ja grillatessa riittää sitten vain nopea käyttö parilalla.




Lihat katosivat parempiin suihin ja jäljelle jäi vain tyhjiksi kalutut luut.

Eli kylkien keitto ensin ja lopussa pääseekin sitten paljon helpommalla. 

Marinadia voi notkistaa lisäämällä joukkoon hieman enemmän öljyä tarvittaessa. 











Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.